Foto Sven Stok

Verlies handballers

RIDDERKERK - Het is Saturnus’72 zondag niet gelukt Atomium’61 een punt af te pakken. De vrouwen waren nog het dichtst bij de Rotterdammers maar konden het in het laatste deel niet bolwerken. Bij de mannen was het alleen het eerste kwartier maar spannend. Daarna werd de ploeg op flinke afstand gezet.

De Saturnus’72 vrouwen speelden zondag een matige eerste helft. Bij iedere actie kwam de ploeg tegen de koploper steeds een stap te kort. Na de rust stond er een ander Saturnus binnen de lijnen. Er werd gevochten voor elke meter. Na een kwartier stond het 11-11 en leek er een mogelijkheid te zijn om de tegenstander de eerste punten af te pakken in deze competitie. De leiding van de Rotterdamse ploeg greep in en verzette enkele bakens. Hierdoor werd de angel uit de Saturnus aanval gehaald. Atomium schakelde een versnelling door en bracht het verschil weer naar vier treffers (11-15). Het verzet van Saturnus was gebroken. Een 12-19 nederlaag was een feit.

Heren
Bij de heren was het eerste deel van de wedstrijd een gelijk opgaande strijd. Nadat eerst Timothy Determann nog 5-4 aantekende, hielpen onnodige foutjes Atomium weer in het zadel (5-7). Toch was het weer de thuisploeg die aanhaakte tot een stand van 8-8. Daarna ging het in een rap tempo mis. Atomium versnelde, Saturnus maakte meer onnodige fouten en in tien minuten stond het 9-17. Via Alexander Schipper werd het 11-17, maar Saturnus was geknakt. Bij rust was het 11-20. In het eerste deel van de tweede helft was de wedstrijd weer in evenwicht. Het duurde echter niet lang. Atomium pakte de draad weer op en scoorde twee maal met een man minder. Bij een stand van 22-38 maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Saturnus blijft met nog drie wedstrijden te gaan vast op de laatste plek staan.