Afbeelding

Turnsters OKK kampioen

Sport

RIDDERKERK - De turnsters van team 1 van OKK werden zaterdag ongeslagen kampioen. Team 2 behaalden de tweede prijs. Bij de voor-instap behaalde OKK de eerste en tweede prijs met Lois Straver en Romy Tuithof. Vier prijzen voor OKK.

De turnsters van OKK 1 pakten de winst op alle toestellen. Er werd goed en netjes geturnd. Individueel was Veerle Kooke de beste turnster, Sanne Kranendonk werd tweede en Sofie Li werd derde. Met ruim tien punten voorsprong op nummer twee lieten ze zien de sterkste te zijn.

Voor OKK 2 zou het iets lastiger worden. Ze stonden na twee wedstrijden gemiddeld op een tweede plek, na het behalen van een tweede en vierde plaats. Ook in dit team werd er goed geturnd. Froukje Mons turnde het beste van dit team en werd individueel vierde. Ze werden nipt tweede met een voorsprong van 0,2 punten op Souplesse uit Ambacht, maar dat was voldoende om de tweede prijs overall in ontvangst te nemen.

OKK 3 turnden niet voor het klassement, maar vooral voor de ervaring. Met maar drie meisjes in het team telden alle punten mee. Van de in totaal 14 teams werd dit team tiende. Opmerkelijk waren de prestaties van Jadee Phelipa,, zij eindigde als zesde in het individuele klassement.

Bij de pre-instap werd er individueel geturnd voor de prijzen. Lois Straver stond gedeeld eerste. Maar deze wedstrijd werd gewonnen door Romy Tuithof. Zij stond op de derde plaats en wist plaatsje omhoog te klimmen en kon de tweede prijs in ontvangst nemen. Lois Straver werd deze wedstrijd tweede, maar bleef Romy nog net voor. Lois mag zich kampioen noemen bij de pre-instap. Sanne van der Keur eindigde op de negende plaats.

 

Advertenties uit de krant