Afbeelding

Ribad 3, Nederlands kampioen badminton derde klasse

Sport

RIDDERKERK - Afgelopen weekend werd in de Hanzehal in Zutphen de badmintoncompetitie afgesloten met een toernooi. Het werd bezet door alle kampioenen uit de acht regio’s waarin het Nederlandse badminton landschap is opgedeeld. In dit toernooi werd beslist wie de kampioen van Nederland in 2015 zou worden.

Op zaterdag moest er in een poule bepaald worden wie op zondag in de halve finale mochten uitkomen. Ribad 3 was ingedeeld in de poule met BC Assen, BC Rianto en BC Venray. De wedstrijden tegen BC Rianto en BC Venray werden met de maximale score van 5-0 gewonnen. BC Assen werd met 3-2 verslagen, waardoor het team van Ribad als eerste in de halve finale stond.

Het team van Ribad bestaand uit de dames Vilhermina Tavares, E Fortes, Joyce Tuijthoff en Jacqueline Revier en de heren Evert van Velsen en Ferdy de Kwaadsteniet. Kwam In de halve finale BC Barneveld tegen, deze werd wedstrijd werd met 4-1 gewonnen van BC Barneveld.

Het team van Ribad had naast de tegenstander nog een ander probleem. Zij spelen vrijwel altijd met veren shuttles, maar dit toernooi werd gespeeld met nylon shuttles waaraan alle andere tegenstanders wel gewend zijn. Toch haalde zij de finale waarin de tegenstander voor de tweede keer in dit toernooi BC Assen was. In de een spannende finale bij een stand van 2-1 wisten Evert van Velsen en Ferdy de Kwaadsteniet voor Ribad het kampioenschap definitief binnen te halen.

Vanaf het moment dat de competitie in september begon, zat dit kampioensweekend en het winnen van de finale al als doel in het hoofd van een aantal spelers. Het doel bedenken, hebben waarschijnlijk heel veel teams gedaan, het behalen ervan was alleen voor Ribad 3 weggelegd. Een prestatie waar niet alleen de spelers maar heel de vereniging Ribad trots op kan zijn.

Advertenties uit de krant