Afbeelding

Rijsoord Dames weer in de lift

Sport

RIDDERKERK - Na het seizoen 2014/2015, waarin de Rijsoord Dames vooral in de laatste maanden te kampen hadden met een te smalle selectie, waardoor de resultaten ook minder werden, lijkt het er voor het nieuwe seizoen 2015/2016 op dat de weg omhoog weer is ingeslagen.

Nieuwe commissie en nieuwe leden
Na goed intern overleg en een prima gesprek met het bestuur van de v.v. Rijsoord is met de instelling van een nieuwe damescommissie vooral de organisatie aangepakt. Met de nieuwe commissieleden Natja Plomp, Chantal Vogel en Elise van der Kuil is als ‘nieuwe voorzitter’ Bram Lindhout weer bereid gevonden de organisatie gestalte te gaan geven. Natja Plomp zal daarbij o.a. de communicatie met de jeugdafdeling gaan onderhouden. Chantal Vogel zal diverse andere taken op gaan pakken en Elise van der Kuil zal naast haar activiteiten als speelster ook als teamleidster gaan fungeren waardoor de communicatie tussen technische staf, selectie en de commissie zelf met korte lijnen kan werken.

De belangrijkste taak was om de selectie een impuls te geven voor wat de grootte en kwaliteit van de selectie betreft. Mede door de connecties van de eigen speelsters is er een flinke aanwas van nieuwe speelsters. Van s.v. Slikkerveer kwamen drie speelsters over: keepster Demi Vrijman, Raffaella Palumbo de Meijere en Nardjara Dekker. Van Heerjansdam kwamen Daisy en Rianne van Wijngaarden, van O.M.C. uit Dordrecht Tamara Jacobs en als nieuw lid kwam ook Quinty van de Kam de gelederen versterken.
Ook hoofdsponsor V.O.R. van Ooijen Groenten en Fruit blijft als sponsor onze damesafdeling trouw waardoor de Rijsoord Dames er in het nieuwe seizoen ook weer prima verzorgd uit zullen zien.

Voorbereiding gestart
Ook met de voorbereiding op het nieuwe seizoen is op 8 augustus een begin gemaakt met een trainingsdag waarbij de beide trainers, Peter van Hese en Hans Niehold, middels een gevarieerde ochtend- en middagtraining zijn begonnen met het leggen van de basis van waaruit verder gewerkt kan gaan worden. Zaterdag 15 augustus stond ook de eerste oefenwedstrijd op het programma met als tegenstander 3e klasser s.v. Charlois.
Nog verre van compleet trof Rijsoord een goede ploeg met technisch gezien enkele zeer behendige speelsters. De eerste kansen waren voor Rijsoord, maar het was toch Charlois dat de score opende en via twee goals zelfs op 0-2 bracht. Via Chantal Vogel kwam Rijsoord verdiend terug op 1-2 maar voor de rust werd de marge weer twee 1-3. Na de pauze hetzelfde spelbeeld met een voetbaltechnisch beter s.v. Charlois, maar toch lukte het Eilsevan der Kuil om de 2-3 aan te tekenen. Helaas wist s.v. Charlois hierna nog twee keer te scoren waarna Raffaelle Palumbo de Meijere uit een strafschop de eindstand op 3-5 bracht. Voor Rijsoord een heel nuttige oefenwedstrijd waarin wel naar voren kwam dat er dit seizoen mogelijkheden liggen in de 4e klasse. Zaterdag, 22 augustus is de eerste bekerwedstrijd uit tegen Pelikaan.

Advertenties uit de krant