Verdienstelijk gelijkspel Rijsoord

RIDDERKERK - De Kraaien hebben zaterdagmiddag tegen hoofdklasser XerxesDHZ een verdienstelijke gelijkspel behaald. Na tweemaal drie kwartier was het 2-2 en daar was vooral Rijsoord erg tevreden mee. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de strijd om de KNVB-beker. De andere wedstrijd in deze poule tussen Vitesse Delft en CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel werd door de Capellenaren met 0-2 gewonnen.

De thuisploeg begon voortvarend en na drie minuten was Denzel dos Santos dicht bij een doelpunt, maar zijn schot kwam op de lat terecht. Na iets meer dan een kwartier kon XerxesDHZ de score openen, toen Angelmo Vyent alleen voor doelman Michael Bekkers opdook. De laatstgenoemde stond zijn mannetje en voorkwam een achterstand voor Rijsoord. XerxesDHZ was de meer voetballende ploeg en creëerde wel kansen, maar de verdediging van Rijsoord verdedigde met man en macht. Echter na bijna een half uur spelen was het verzet toch gebroken. Mike Navajas Sanchez, die veel duels met zijn (voor)naamgenoot Mike van Gool uitvocht, stuurde Dave van der Steen in de diepte en die liet Bekkers kansloos; 0-1. Rijsoord liet het er niet bij zitten en zocht daar waar mogelijk de aanval. Een kleine tien minuten na de openingstreffer scoorde Rijsoord de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Mike van Gool op het doel en doelman Mathijs Donatz verkeek zich daar helemaal op. De bal rolde duidelijk over de lijn en de prima leidende scheidsrechter Te Hennepe uit Alphen aan den Rijn bedacht zich geen moment; 1-1.

Zelfde beeld
Na de rust een zelfde beeld. Een technisch vaardiger en sneller schakelend XerxesDHZ tegen een zich goed verwerend Rijsoord. Voor het publiek een leuke wedstrijd om te zien. Na zeventien minuten in die tweede helft weer de voorsprong voor XerxesDHZ. Een vrije schop werd vanaf de achterlijn teruggelegd op aanvoerder Kai Fens en die bracht met een kopbal de bezoekers weer op voorsprong; 1-2. XerxesDHZ had daarna kansen genoeg om de voorsprong verder uit te breiden, maar Rijsoord verzette zich met alles wat binnen het vermogen van het team lag. En zoals de voetbalwetten nu eenmaal luiden scoort altijd de tegenstander als je dat zelf nalaat. In minuut 33 werd uit een hoekschop de bal licht getoucheerd door Mike van Gool, maar de achter hem staande Yordi Eijsberg had geen moeite om de bal in het doel te koppen; 2-2. Eijsberg was net vier minuten eerder in het veld gekomen en deed zijn naam als goaltjesdief weer eer aan. Eijsberg is afkomstig van derdeklasser PPSC, waar hij heeft laten zien een goede neus voor doelpunten te hebben. Bij Rijsoord blijkt tot nu toe dat zijn neus nog steeds niets mankeert.

Aangezien aan de stand niets meer veranderde is de wedstrijd van dinsdag as. van cruciaal belang. Rijsoord treft dan om 20.15 uur in Capelle aan den IJssel CVV Zwervers, dat zaterdagmiddag Vitesse Delft in Delft met 0-2 te slim af was. Volgende week zaterdag treft Rijsoord op het sportpark aan de Vlasstraat Vitesse Delft. Deze wedstrijd begint regulier om 14.30 uur.