Afbeelding

Rijsoord Vrouwen openen sterk in K.N.V.B. beker

Sport

RIDDERKERK - Afgelopen zaterdag openden de vrouwen van Rijsoord dan officieel het nieuwe seizoen met de eerste wedstrijd om de K.N.V.B.-beker Zuid 1. Tegenstander hierin was Groote Lindt.

Al heel snel werd duidelijk dat Rijsoord de betere ploeg was want al binnen tien minuten opende Denise Barendregt, na een fraaie combinatie met Chantal Vogel, met een lob de score. Na 20 minuten werd het 2-0 toen Chantal Vogel een lange vrije trap van Denise Hollemans keurig afwerkte. Met Rianne van Wijngaarden voor Naomi Mateovics ging Rijsoord verder op zoek naar treffers. Na een steekpass van Elise van der Kuil zette Denise Barendregt Rijsoord op 3-0 en nog binnen het eerste half uur rondde zij een combinatie met Karin Leijs eveneens doeltreffend af 4-0. Na de wissels werd het voor de rust zelfs nog 5-0 toen wederom Denise Barendregt een pass van Elise van der Kuil fraai afrondde.


Na de rust was de concentratie bij Rijsoord niet meer zo aanwezig, maar toch werd het al snel 6-0 toen Raffaella Palumbo de Meijere een vrije trap fraai in de verste kruising deponeerde. Elise van der Kuil bracht de stand op 7-0. Hierna kwam Groote Lindt toch nog aan een treffer door Demi Vrijman hard en hoog te passeren. De koek was echter nog niet op want tien minuten voor tijd was het Elise van der Kuil die uit een strakke en perfecte vrije trap van Denise Hollemans snoeihard binnenkopte. Nadat Groote Lindt vlak voor tijd op 8-2 kwam was het weer Denise Barendregt die een voorzet van Elise van der Kuil op waarde schatte en zo met haar vijfde treffer de eindstand op 9-2 bracht. Een prima start van de Rijsoord Vrouwen in het bekertoernooi waarin a.s. woensdag de uitwedstrijd tegen Pelikaan en a.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen I.F.C. Vrouwen (14.30 uur) op het programma staan.

Nieuwe leden van harte welkom
Na de grote toeloop van nieuwe meisjes en vrouwen is er nog plaats voor, vooral meisjes tussen de 15 en 18 jaar, en vrouwen die graag willen gaan voetballen zodat de v.v. Rijsoord op korte termijn zelfs een tweede vrouwenteam kan starten. Voor nadere inlichtingen kan men zich wenden tot: Bram Lindhout (06-27440784) of Natja Plomp (06-12415034) of kom eens langs op de trainingsavonden maandag en woensdag van 19.00 - 20.15 uur.

Advertenties uit de krant