Afbeelding

Rijsoord valt weer tegen

Sport

RIDDERKERK – Ook zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft viel Rijsoord weer tegen. Het was de derde wedstrijd in het kader van de KNVB-beker en Rijsoord speelde tegen het al uitgeschakelde Vitesse Delft met 3-3 gelijk. Het geeft wel te denken dat de bezoekers vaak de boventoon voerde en Rijsoord te weinig de tegenstander haar wil kon opleggen. Daarmee stelde de thuisploeg haar supporters teleur.

Rijsoord had nog een theoretische kans om de volgende ronde van de KNVB-beker te halen, maar dan moest XerxesDZB wel verliezen van CVV Zwervers en moest Rijsoord ruim winnen van Vitesse Delft. Allemaal theorie, maar in de voetballerij is alles mogelijk. Rijsoord begon vorige week zaterdagmiddag tegen hoofdklasser XerxesDZB uitstekend met een gelijkspel, maar de tweede wedstrijd werd dinsdagavond teleurstellend in Capelle aan den IJssel verloren. Vooral het vertoonde spel van de Kraaien viel tegen. Dus restte Rijsoord voor deze zaterdagmiddag nog maar een opdracht en dat was ruim winnen van Vitesse Delft, dat beide wedstrijden al had verloren.

Het laatste kwartier van de eerste helft trok Rijsoord het initiatief meer naar zich toe en werd Vitesse Delft op de eigen helft teruggedrongen. Die veranderende spelwijze leverde zomaar twee doelpunten op. Eerst was het Zepp Jacobs, die Mike van Gool in stelling kon brengen; 1-0. Later was het de rappe aanvaller zelf die het tweede doelpunt voor zijn rekening nam. Hij ging op links goed door en liet de doelman kansloos; 2-0.

Na slechts twee minuten na de rust kwamen de bezoekers al op een 2-1. Met nog een kwartier te spelen kwam Vitesse Delft langszij door een doelpunt van Roy Bakker; 2-2. Twee minuten later was het toch weer Rijsoord dat scoorde. Bij een ogenschijnlijk normaal duel om de bal binnen het strafschopgebied wees scheidsrechter Switser naar de penaltystip. Mike van Gool ontfermde zich over het buitenkansje; 3-2. Kort daarna binnen twee minuten twee vrije schoppen, die dicht bij een doelpunt waren. Aan beide kanten ging de bal via de bovenkant van de lat over het doel. In blessuretijd kreeg Vitesse Delft toch loon naar werken, toen Sander van Akkeren van dichtbij kon binnenschieten, omdat doelman Maurice de Groot de bal niet onder controle kreeg. Al met al een uitslag die het einde in dit KNVB-toernooi voor Rijsoord betekende.

Zaterdagmiddag wacht om 14.30 uur SHO in Oud-Beijerland. Rijsoord zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om tot een goed resultaat te komen.