Logo decombinatieridderkerk.nl
Saturnus kon het niet bolwerken tegen U.S. 2
Saturnus kon het niet bolwerken tegen U.S. 2 (Foto: Ruud de Jong)

Saturnus buigt voor U.S. 2

  Sport

RIDDERKERK - Het eerste herenteam van Saturnus '72 verloren zaterdag met 20-23 van het Amsterdamse U.S. 2.  Toch werd er goed verdedigd door de Ridderkerkse ploeg. Justin Vlasblom, Danny Kanters en Denny van den Ende scoorden dan ook een ruime voldoende. Aanvallend liep het wat minder door blessures van Marco van Laar (rug) en Vincent Du Buison (handblessure), die de wedstrijd vanaf de tribune moest meemaken. Ferdy van der Jagt en Maurice van Dijken vulden de ploeg aan vanuit het tweede. 

De verrassing in het spel van Saturnus'72 is bij de tegenstanders niet onopgemerkt gebleven. Na de heenwedstrijd is de tegenstander in de tweede wedstrijd beter ingesteld op het spel van Saturnus. Zaterdagavond ging de eerste helft gelijk op. Verdedigend sterk, maar aanvallend kon de ploeg te weinig brengen. Het was dan ook 8-10 bij rust. Door een omzetting binnen de ploeg in de tweede helft kreeg Saturnus meer grip op de tegenstander. De ploegen bleven in score heel dicht bij elkaar. Aan het einde van de tweede helft werd de mogelijkheid om tot 21-22 terug te komen en er een spannend slot van te maken helaas niet benut. In plaats hiervan plaatste U.S. de beslissende treffer die de winst met 20-23 opleverde. 
Zaterdag is er opnieuw een thuiswedstrijd voor Saturnus. Om 19.30 uur komt SOS-Kwieksport op bezoek. Een ploeg die nog strijd tegen degradatie. Theoretisch moet het kunnen met negen punten verschil tussen beide teams, maar een kat in het nauw maakt soms rare sprongen.
 

Meer berichten