Jesse Ringlever stoomt op
Jesse Ringlever stoomt op Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer speelt gelijk

RIDDERKERK - Afgelopen zondag speelde Slikkerveer thuis tegen Voorschoten '97 een moeizame wedstrijd. Aanvankelijk leek het elftal goed uit de startblokken te komen. De eerste de beste kans werd in de zesde minuut door Dylan Vrijman op aangeven van Chevillio Halden keurig in de hoek binnen geschoten: 1-0.

Vijf minuten later leek Ronald Capelle op weg naar een verdubbeling van de score, maar zijn schot belandde op de paal. De eerste kans voor de bezoekers volgde een minuutje later toen Cas Leenders maar net over de lat kopte richting zijn eigen doel. In de 25-ste minuut werd een voorzet van Voorschoten '97 vanaf de linkerflank niet goed verwerkt in het strafschopgebied van Slikkerveer. Een eerste schot op doel kon nog door Patrick Werkhoven worden gekeerd op de doellijn, maar de rebound ging na een schot van Thomas van de Velt met een miraculeuze curve via de verre paal in het doel: 1-1. In het laatste kwartier van de eerste helft probeerde een treffer te forceren. Zo kreeg Ronald Capelle een pass van Chevillio Halden er bij de tweede paal net niet in, schoot Dylan Vrijman een rebound vanaf de rand van de zestien hard en maar net over en schoot Ronald Capelle na een prima pass van Jesse Ringlever net naast het doel. Ook Chevillio Halden schoot nog een keer op het dak van het doel, maar het bleef bij de 1-1 stand bij rust.

Drie wissels
In de tweede helft was ook de eerste kans weer voor de ploeg van trainer André Stafleu. Een corner van Rene Beute kopte Cas Leenders naast het doel. Daarna kreeg ook Voorschoten '97 een paar kansen, waarbij in de 62-ste minuut de bal ineens werd binnengekopt door Roy Elligens: 1-2. Slikkerveer moest toen nog meer op de aanval zetten. André Stafleu bracht in korte tijd drie wissels binnen de lijnen met Steven de la Rambelje, Danny Rijnberk en Miguel Oole Garcia. Het leverde kansjes op voor Rene Beute en Jesse Ringlever, die vanaf de rand van de zestien op doel schoten. In de 82-ste minuut moest keeper Van der Mijn gestrekt naar de hoek op een listig schot in de korte hoek van Miguel Oole Garcia, maar hij kon de bal nog net naast tikken. In de 84-ste minuut leek Rene Beute op weg naar de gelijkmaker. Uit een voorzet van Ronald Capelle, die werd teruggelegd door Boy Van Reede schoot Beute echter tegen een verdediger aan. Drie minuten later was het wel raak. Een voorzet vanaf de linkerflank van Nick Geluk werd in het centrum via de onderkant van de lat binnengekopt door Boy van Reede: 2-2. Twee minuten later schoot Steven de la Rambelje naast na een lange aanval in de zestien. De grootste kans van de wedstrijd was in blessuretijd voor Miguel Oole Garcia, die de bal keurig teruggelegd kreeg vanaf de achterlijn door Ronald Capelle, maar waar het doel leeg was schoot hij precies in de handen van de teruglopende keeper Van der Mijn. Zodoende bleef het 2-2, waar een overwinning gezien het aantal kansen verdiend zou zijn geweest. De eerstvolgende wedstrijd is op maandag 22 april tegen MSV '19. De wedstrijd begint in Montfoort om 14.30 uur.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Cas Leenders (72 – Miguel Oole Garcia), Nick Geluk, Jesse Ringlever, Dijmon Tewelde (78 – Danny Rijnberk), Rene Beute, Chevillio Halden (75 – Steven de la Rambelje), Dylan Vrijman en Ronald Capelle.