Logo decombinatieridderkerk.nl
Robert Berk leidt de beslissende slag
Robert Berk leidt de beslissende slag
FOTO

Berk wint in Rijsoord

  Sport

RIDDERKERK - Robert Berk toonde zich zaterdag de sterkste bij "De Draai van de Kraai". Hij schreef de 24ste editie van de Rijsoordse wielerronde op zijn naam met een overtuigende sprint, waarmee hij Jasper de Laat, Leon Rohde en Remco Schouten aftroefde.

Dit viertal wist zich in de een na laatste ronde los te rijden uit een kopgroep van zestien man, die halverwege de wedstrijd werd gevormd. Vooral Jasper Ockeloen (winnaar van de leidersprijs) en Nederlands baankampioen Roy Pieters gingen op de pedalen om het verschil te maken. Daarna werd er met de hele groep goed samengewerkt en liep het gat met de achtervolgers op tot boven de 40 seconden. Die marge tussen het eerste en tweede peloton bleef lang in stand. Tien ronden voor het einde werd de tegenaanval ingezet onder aanvoering van de sleurende Jordi Talen en Kelvin van Dool, maar zij bleven op 20 seconden steken.
Met wind tegen op het Westpad werd er door de leiders doorgetrokken met snelheden tegen de 50 km/uur. Uitlooppogingen van Pieters en Ockeloen werden teniet gedaan. Robert Berk was wel mee met de beslissende demarrage door mee te springen met de Schouten, De Laat en de Duitse renner Rohde. Berk toonde daarna aan dat hij geleerd had van zijn tweede plaats van vorig jaar. Hij wilde nu per se als eerste door de laatste bocht van de Mauritsweg. "Dan zouden ze er niet meer overeen komen" was de overtuiging van de winnaar.
Bij de vrouwen reed Annet Pit overtuigend naar de overwinning. Zij ging al in de eerste ronde in de aanval en zag haar strijdlust beloond met een soloaankomst op de finish. Op bijna 20 seconden won Amber van der Hulst de sprint van de achtervolgende groep. 
Arjan Oosthoek won de koers van de amateurs door het peloton op de meet achter zich te houden. Jeroen Martens toonde zich de beste van de sportklasse.

 

Voorafgaand aan de wielerronde, vond de Kraaienrun plaats. Video-reporter Luuk Salacroup was aanwezig om verslag te doen.

Meer berichten