Een erehaag voor Isabel Gulden die na tien jaar stopt bij RVVH
Een erehaag voor Isabel Gulden die na tien jaar stopt bij RVVH Foto: Jan Pott

Vrouwen RVVH rollen Be Quick'28 op

RIDDERKERK - In de laatste thuiswedstrijd van de vrouwen van RVVH dit seizoen wilde het team laten zien dat zij thuis horen op het hoogste niveau. De doelstelling om zich te handhaven in de Topklasse was al eerder bereikt. Tegenstander Be Quick'28 was in Zwolle nog te sterk voor RVVH. Deze keer heersten de Ridderkerkse vrouwen en werd Be Quick met 3-0 opgerold.

In augustus vorig jaar spraken de vrouwen van RVVH uit dat zij zich rechtstreeks wilden handhaven in de Topklasse. In de winterstop werd dit, op basis van de goede resultaten, bijgesteld tot een plek in de Top 5 van de hoogste amateurklasse. Om die doelstelling te bereiken moest er in ieder geval zaterdag gewonnen worden van Be Quick'28.
RVVH begon goed en fel aan de wedstrijd. De Zwolse vrouwen moesten zich vooral tot verdedigen beperken en werden op eigen helft vastgezet. Na een half uur spelen kwam Be Quick'28 meer aan voetballen toe en kon het wat gevaarlijker worden. Dat resulteerde in een aantal corners kort achter elkaar. RVVH kon de aanvallen effectief pareren. In de 36e minuut was het Celine Bruens van RVVH die een vrije trap van eigen helft snel nam en voor de voeten van de diepgaande Fu-sang Pott legde. Die twijfelde geen moment en schoot vanaf de punt zestien snoeihard in de verre hoek achter de Zwolse keepster.  Een welkome voorsprong voor de Ridderkerksen.
Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Be Quick dat vooral verdedigde en RVVH dat de aanval koos. Jaline Hoek verdubbelde de voorsprong voor RVVH.   Voor Be Quick'28 was dit het sein om alles of niets te gaan spelen. Aanvallend werd het team gevaarlijker maar als het niet aan de bal was zakte het te ver in.  Net in het veld gekomen kon Chanel Zimmerman, teruggekeerd van een vervelende blessure, via haar eerste balcontact de 3-0 op het scorebord laten bijtekenen.

Afscheid
Dit verschil gaf trainer Andrew Thomas van RVVH een paar minuten voor tijd de kans Isabel Gulden te wisselen. Isabel speelde bijna 10 jaar voor RVVH en is altijd een stabiele en belangrijke pion geweest bij de Ridderkerkse ploeg.  Na de aankondiging van de wissel vormden de speelsters van RVVH spontaan een erehaag en onder applaus, ook van Be Quick'28, kon Gulden voor het laatst het veld in Ridderkerk verlaten.  Na deze publiekswissel ging Be Quick nog vol voor de eretreffer. Die kwam er niet meer.
Na afloop van de wedstrijd nam het thuispubliek ook alvast afscheid van Jennifer Oliveira en Nadine Kooij die beiden elders aan de slag gaan. Ook steun en toeverlaat, leidster, Sanne Euser zal, net als Gulden stoppen bij het veldvoetbal. RVVH wenst de vrouwen veel geluk in de toekomst