Coach Dennis Gaemers zich geen zorgen
Coach Dennis Gaemers zich geen zorgen

KCR hoopt selectie intern te versterken

Sport

RIDDERKERK - Korfbalclub KCR heeft bijna een derde van de selectie ingeleverd. Liefst zes spelers gaven aan kun korfbalschoenen aan de wilgen te hangen. Toch maakt coach Dennis Gaemers zich geen zorgen.

door Jeffrey van der Maten

"Natuurlijk is het zonde dat er mensen stoppen, dat is altijd jammer'" beaamt de hoofdcoach uit Zoetermeer. "Er zijn wat oudere spelers die na jarenlang korfballen willen kijken wat er buiten het sporten is." Aanvoerster Karin Vlasblom (27) is daar een voorbeeld van. "Helaas zijn er ook jonge, talentvolle spelers die komend seizoen het korfballen niet meer kunnen combineren met hun privéleven. Dat is erg zonde voor de club.''
Met name het stoppen van de achttienjarige Jesse Sloof is een flinke aderlating. Hij gold als een van de grootste talenten van de club. Gaemers: "Dat is echt heel jammer. Hij heeft veel talent en kan nog heel veel groeien, maar hij heeft het te druk. We snappen zijn keuze, want hij kiest voor de toekomst. Uiteraard staat de deur ook voor hem altijd open." Toch zal de club op de korte termijn de lege plekken in de selectie moeten opvullen. "We gaan het proberen grotendeels intern op te vangen. Dit jaar zaten we gelukkig redelijk ruim in onze aantallen, dus we kunnen het wel opvangen." Daarnaast kijkt de vereniging om zich heen in de regio. "We hebben redelijk veel gesprekken gevoerd, maar dat heeft tot nu toe nog tot niets geleid. De concurrentie is ook fors: er zijn clubs die niet schuwen de portemonnee te trekken voor nieuwe aanwinsten."
Ondanks de veranderingen verandert er niets aan de plannen van de ambitieuze coach."Met het eerste willen we komend seizoen nog steeds kampioen worden en promoveren naar de overgangsklasse op het veld en ons handhaven in de zaal. We blijven ambitieus."

Advertenties uit de krant