Dikke onvoldoende voor Rijsoord

RIJSOORD - Als er cijfers voor een wedstrijd zouden worden gegeven, dan zou Rijsoord zaterdagmiddag een dikke onvoldoende hebben gekregen. Het kreeg in Woerden van Sportlust '46 een les in goed combinatievoetbal en keek na negen minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Dan is een wedstrijd eigenlijk gespeeld en is er voor de meegereisde supporters weinig plezier meer aan te beleven. De uiteindelijke uitslag was 5-0 in het voordeel van de thuisclub.

door Wim de Rooy

Na de goede wedstrijd van vorige week was de vraag hoe Rijsoord zich tegen Sportlust '46 zou houden. De ploeg uit Woerden won vorige week ook al ruim de uitwedstrijd bij 's Gravenzande en scoort kennelijk gemakkelijk. Dus zou je verwachten dat de waarschuwing duidelijk was. Trainer Steef Buijs liet Jimmy van der Vaart in de basis beginnen omdat Berry de Groot geblesseerd is. De wedstrijd stond onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Shona Shukrula en zij floot een uitstekende wedstrijd.

Onzuiver
Daar waar vorige week de blessuretijd problematisch voor de Kraaien waren, nu was het de beginperiode die hen de das omdeed. Al direct in de eerste minuut kwam de thuisploeg al bijna tot scoren, maar met veel geluk kon een eerste treffer voorkomen worden. Het bleek uitstel van executie te zijn, want in de derde minuut was het wel raak toen Rick Wils kans zag om doelman Ragip Özrak voor de eerste keer te passeren. Zes minuten later zou het al 3-0 zijn door doelpunten van Mark van der Weijden en Patrick Lopes Martina da Veiga, waarbij bij het doelpunt van de laatste een vleugje buitenspel aan kleefde. Echter de assistent reageerde niet en dus werd het doelpunt door de scheidsrechter goedgekeurd. Stephan Ooms werd bij dit doelpunt en niet voor de eerste keer door Lopes Martina da Veiga op snelheid ruimschoots geklopt en na een half uur spelen werd hij door Steef Buijs gewisseld. Tevyn Biekman kwam in het veld en Marcelo Gomes da Veiga ging op de plaats van Ooms spelen. Rijsoord liet echter weinig zien. Soms waren er wel aanvallen, maar tot een echte kans leidden die meestal niet door onzuivere passes.

De tweede helft was eigenlijk van hetzelfde niveau. Rijsoord wilde wel, maar was niet bij machte om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Door Evert Brouwers en nog een keer Mark van der Weijden werd de eindstand op 5-0 bepaald en met de staart tussen de benen vertrokken de Kraaien weer naar Rijsoord. Trainer Steef Buijs zal deze week de spelers voorhouden dat zij iedere wedstrijd tot het uiterste moeten gaan om resultaat in deze hoofdklasse te kunnen hebben. Met de instelling van zaterdagmiddag zal het avontuur in de hoofdklasse maar een seizoen duren.

Komende zaterdag heeft Rijsoord weer een tegenstander waaraan het zich kan en moet optrekken. Achilles 29 heeft nog niet gewonnen en staat op de voorlaatste plaats met nul punten. Het is aan Rijsoord om dat zo te houden, maar dan moet er een tot de tanden gemotiveerd team staan. Alleen dat is de basis voor succes.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Mike van Dongen – Leon van den Heerik – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (79. Chris Promes) – Jimmy van der Vaart – Danilo Alkema – Stephan Ooms (29. Tevyn Biekman) – Marcelo Gomes da Veiga (73. Donovan Lioe Anjie) – Casper Gerritse.