Rijsoord redt het niet tegen Spijkenisse

RIJSOORD - Rijsoord startte tegen Spijkenisse met een wijziging ten opzichte van vorige week. Donovan Lioe Anjie had een basisplaats verdiend ten koste van Stephan Ooms. Ook de herstelde Leon van den Heerik startte weer in de basis. Voor het overige dezelfde namen.

Vanaf het begin dicteerde Spijkenisse het spel en Rijsoord beperkte zich tot tegenhouden en kwam sporadisch in de buurt van het vijandelijke doel. Dat lukte Spijkenisse beter en na een aantal buitenspelmomenten lukte het Spijkenisse om via de rechterkant door te breken om via de vrijstaande Marvin van de Pluijm de score te openen; 0-1. De wedstrijd, waar de harde wind een extra tegenstander was voor beide teams, was pas tien minuten onderweg.
Rijsoord probeerde zich te herpakken, maar dat leverde slecht kansjes op voor Casper Gerritse, kopbal naast het doel en een schot van Nelson Costa de Brito wat door keeper Michael Termijn onschadelijk werd gemaakt. Aan de andere kant moest keeper Ragip Özrak een hard schot uit de linkerbovenhoek uit zijn doel ranselen en werd een doelpunt van Serginho van Axeldongen vanwege buitenspel afgekeurd. Rijsoord leefde nog en bereikte met een niet uitzichtloze 0-1 achterstand de rust.

Zelfde beeld
Na de rust eigenlijk eenzelfde beeld van de wedstrijd. Het was Spijkenisse, dat de wedstrijd dicteerde. Al na acht minuten had de wedstrijd over kunnen zijn, maar Van Axeldongen zag zijn inzet gekeerd door een katachtige reactie van Özrak en in de rebound schoot hij de bal hoog over. Na zeventien minuten in de tweede helft een uitgelezen kans voor Rijsoord om op gelijke hoogte te komen. Danilo Alkema ontfutselde de bal van een verdediger van Spijkenisse en speelde de bal door op Casper Gerritse. Die zag dat de vrijstaande Nelson Costa de Brito in een nog betere positie stond en bracht hem 'in stelling'. Echter Costa de Brito was niet scherp genoeg om de kans af te ronden. Het zou een mooi moment geweest kunnen zijn om weer in de wedstrijd te komen. Tien minuten later was de wedstrijd wel gespeeld, toen Daan Bourgonje de tweede treffer voor Spijkenisse aantekende; 0-2. En er kwam zelfs nog een derde tegentreffer, toen het aanvallende Rijsoord werd afgestraft door een counter van Spijkenisse. Stevie Soares rondde af; 0-3. Weer een behoorlijke nederlaag tegen een tegenstander, die voorafgaand aan deze wedstrijd nog niet had gewonnen.

Aanstaande zaterdag heeft Rijsoord weer een thuiswedstrijd en dan is 's-Gravenzande de tegenstander. Het team won zaterdag de eerste wedstrijd in de competitie van niemand minder dan Capelle. Het zal weer een zware wedstrijd worden, maar met een goede instelling moet het 's-Gravenzande toch minimaal moeilijk gemaakt kunnen worden.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Leon van den Heerik – Donovan Lioe Anjie – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (69. Jimmy van der Vaart) – Danilo Alkema- Tevyn Biekman – Marcelo Gomes da Veiga – Casper Gerritse (83. Berry de Groot).