Vreugde in de kleedkamer na de zege op Volendam

Eerste klap voor handballers een daalder waard

RIDDERKERK - Het was even wachten wie er op de Dijk in Volendam stond te wachten. Een geroutineerd derde team van de Eredivisionist of een team met talentvolle beloften. Het laatste was het geval. Dit leverde een snelle wedstrijd op die Drechtsteden 1 een overwinning opleverde. De dames van Saturnus '72  haalden ook de eerste punten binnen in de veldcompetitie. Tegen D.W.S. werden twee punten behaald.

Eerder vorige week was trainer/coach André de Waal er wel uit. Na een intensief oefenprogramma kon hij (voorlopig?) de wedstrijdselecties bekendmaken van de drie teams die als Drechtsteden dit seizoen de competitie ingaan. "Uiteraard een spannend moment om van de drie verenigingen, Conventus, D.E.S.'72 en Saturnus'72, de juiste mensen in de juiste teams te zetten. Zeker als duidelijk wordt dat er heel veel talent zit. Neem bijvoorbeeld de keepers, waar weinig tot geen verschil in kwaliteit zit. Met deze selectie hoop ik met het eerste in het linker rijtje te komen van de Hoofdklasse C" aldus de trainer.
Tijdens de eerste wedstrijd stond er zondag gelijk een outsider op het programma. "Je weet nooit met welk team Volendam 3 op de proppen komt. Outsiders of talenten, maar altijd zeer goede spelers". Met Ralph van den Berg in doel, speelde het combinatieteam een uitstekende wedstrijd. Veel onderscheppingen leverde veel doelpunten op met een hoofdrol voor Justin Vlasblom. Na de rust (15-16) bouwde Drechtsteden het verschil uit tot 18-22. Daarna viel de ploeg even terug tijdens een rommelige fase, maar dit was van korte duur en door hard werken werd een veilige voorsprong opgebouwd. Een 26-34 kon uiteindelijk verdiend als einduitslag worden genoteerd.

Eerste zege
De Ridderkerkse dames konden na de thuiswedstrijd met D.W.S. ook twee punten op het conto schrijven. Het waren de eerste van dit veldseizoen. Na drie nederlagen een verdiende 17-14 overwinning (rust 9-9). Chantal Daalder stond gewoon in het doel na de vervelende knieblessure van vorige week. Ook nu eiste ze weer in positieve wijze een hoofdrol op. Coach Dylan Muller was na afloop dan ook zeer tevreden. Maar niet alleen over de keeper: "We hebben vandaag een uitstekende wedstrijd gespeeld met een kleine dip in de tweede helft. Maar nadat we ons herpakt hadden haalden we de twee punten binnen. Een prima teamprestatie".