Rijsoord vrouwen nipt onderuit

RIJSOORD - Voor de tweede keer dit seizoen kregen de Rijsoord vrouwen afgelopen zaterdag de reserves van IFC Vrouwen op bezoek. Begin september leverde de eerste wedstrijd in de bekercompetitie een 2-4 nederlaag op dus hadden zij nu de mogelijkheid om zich te revancheren.

Met een selectie van 13 speelsters werd aan de wedstrijd begonnen. Met de stormachtige wind tegen begon men aan het karwei maar helaas liep men al snel tegen een domper aan toen al in de tweede minuut IFC over rechts doorbrak en de defensie nog  niet helemaal goed stond en de daaropvolgende voorzet simpel kon worden binnen gelopen. Duidelijk werd al snel dat de vorm van de goede wedstrijd van vorige week  vandaag er niet was. Het spel van de Rijsoordsen was erg rommelig en onnauwkeurig waardoor IFC de wedstrijd kon domineren maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen zij ook niet. Heel langzaam kwam Rijsoord wat beter in de wedstrijd en na een uitstekende redding van keepster Mariëlle Bode in de 15e minuut kwam Rijsoord na 25 minuten tamelijk onverwachts toch op gelijke hoogte toen een prima hoekschop van Femke de Reus door Chantal Vogel werd verlengd naar Nienke Lodder die beheerst de 1-1 op het bord bracht en ook de 2-1 kwam dichtbij toen een schot van Chantal Vogel in het zijnet eindigde.
Duidelijk was toen ook al dat Rijsoord het moeilijk heeft tegen teams die fysiek en hard de duels aangaan zoals vandaag en wat ook in de wedstrijd tegen De Zwerver al was gebleken. Vooral aanvoerster Chantal Vogel en Demi Vrijman in de spits waren regelmatig de dupe van de fysieke strijd maar Rijsoord slaagde er toch in om de 1-1 tot de rust van te houden.

Counter IFC toch fataal
Met twee wijzigingen begon men aan de 2e helft.  Zo kwamen Denise Barendregt en Shanisa Pinas in de ploeg voor Nikita Pieren en de licht geblesseerde Demi Vrijman en met de wind nu in de rug was er alle vertrouwen in dat een goed resultaat mogelijk was zeker toen al in de 2e minuut een vrije trap van Denise Barendregt richting de kruising ging maar op het laatste moment toch nog door de IFC-doelvrouwe kon worden gekeerd.
IFC bleef weliswaar de betere ploeg maar de Rijsoord-defensie bleef vooralsnog overeind mede omdat Mariëlle Bode in de 20e minuut weer met een prima redding de 1-2 voorkwam. Toch was zij vijf minuten later kansloos toen een snelle counter over rechts werd afgerond: 2-1. Hierbij zou het uiteindelijk toch blijven want in de vervelende slotfase werd er niet meer gescoord al was Chantal Vogel ook nog dicht bij de 2-2 maar ook hier voorkwam de keepster van de gasten de gelijkmaker. Helaas moest ook tussendoor Priscilla de Graaf nog met een armblessure uitvallen na een stevig duel waardoor Nikita Pieren weer in de ploeg kwam.
Zo eindigde ook de 2e partij tegen de gasten uit H.I. Ambacht in een nipte maar toch wel terechte nederlaag na een, nogmaals, vervelende slotfase waarin de irritaties tussen de twee ploegen helaas de overhand hadden waardoor er van goed voetbal geen sprake meer was.