ARC wint ruim van Rijsoord

RIJSOORD - Ook tegen ARC bleek Rijsoord over tweemaal vijfenveertig minuten niet in staat het de bezoekers echt moeilijk te maken. De promovendus uit Alphen aan de Rijn was de bovenliggende partij en maakte het Rijsoord erg moeilijk. Alhoewel de einduitslag van 2-4 wel erg hoog uitviel en dit ook een ietwat vertekend beeld van de wedstrijd gaf.

door Wim de Rooij

Trainer Marco van Rijn kon deze zaterdagmiddag niet beschikken over Nelson Costa de Brito, die na zijn twee gele kaarten in Utrecht de wedstrijd vanaf de zijlijn moest volgen. Na een kwartier spelen kon worden geconstateerd dat ARC een balvaardig team in het veld had gebracht. Vooral Lionel Frederik maakte het de verdediging van Rijsoord knap lastig. Toch zou het Rijsoord zijn dat uit het niets op voorsprong kwam. Na iets meer dan twintig minuten mocht Tevyn Biekman een vrije schop nemen en zonder dat iemand de bal aanraakte verdween hij in de verre hoek; 1-0. Een opsteker voor de Kraaien, die tot dat moment nog maar nauwelijks in de buurt van doelman Balk waren geweest. De vreugde was echter van korte duur, want nog geen zes minuten later kwam ARC al langszij. Tren Drexhage kon in het strafschopgebied de bal in de verre hoek leggen. De op het verkeerde been staande doelman Özrak kon hieraan niets veranderen; 1-1. ARC bleef ook in de rest van de eerste helft de aanvallende ploeg, maar Rijsoord hield de gelederen goed gesloten en over en weer werden weinig kansen meer gecreëerd.

Tien minuten na de rust kon Rijsoord zomaar weer op voorsprong komen. Casper Gerritse werd in de diepte aangespeeld en de spits kon, met een verdediger op zijn hielen, op doelman Balk af. Een lob had deze actie doeltreffende moeten afronden, maar via de doelman ging de bal over de achterlijn. Vier minuten later bijna de voorsprong voor ARC, maar het schot van Thom Nouwens draaide buiten het bereik van Ragip Özrak voor het doel weg. De Alphense voetbalclub zou in de 68e minuut wel op voorsprong komen en het was de technisch vaardige Frederik, die met zijn linkerbeen de verdediging van Rijsoord het nakijken gaf; 1-2. Daarna ging het snel en ditmaal ook een hoofdrol voor scheidsrechter Roel de Cock, die deze tweede helft duidelijk minder in vorm was. Hij zag twee minuten na het doelpunt van Frederik een overtreding op een speler van Rijsoord over het hoofd of wilde daarvoor niet fluiten, zoals hij dat wel meer in die tweede helft deed, en uit de tegenaanval kon Luuk Samson de 1-3 aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld, toen negen minuten voor het einde van de wedstrijd Derek Prins een van de paal terugkomende bal doeltreffend afrondde; 1-4. Rijsoord probeerde nog wel wat en een minuut later had Jimmy van der Vaart de 2-4 op zijn schoen liggen, maar de bal ging hoog over. Een minuutje later kon Van der Vaart dan toch zijn doelpuntje meepakken, door een breedtepass van Chris Promes prima af te ronden. Rijsoord probeerde nog wel wat aan de achterstand te doen, maar zonder resultaat. Al met al een gezien het veldspel toch wel verdiende overwinning voor ARC met een onnodig grote uitslag.

Komende zaterdag staat voor Rijsoord de uitwedstrijd tegen Capelle op het programma. De Capellenaren wonnen zaterdag van AZSV en zullen meer willen. Het is aan Rijsoord om dit te voorkomen.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Leon van den Heerik – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Romain van Bruggen (76. Donovan Lioe Anjie) – Berry de Groot – Danilo Alkema (76. Jimmy van der Vaart) – Tevyn Biekman (46. Chris Promes) – Stephan Ooms – Marcelo Gomes da Veiga – Casper Gerritse.