Kevin Medina stoomt op
Kevin Medina stoomt op Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer wint van HOV/DJSCR

Sport

RIDDERKERK - Slikkerveer speelde afgelopen zondag op het eigen sportpark tegen HOV/DJSCR uit Rotterdam de laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Met een 'zakelijke' 2-0 overwinning werden de drie punten zeker gesteld.

Meteen al in de openingsfase kreeg Ronald Capelle een fraaie kans, maar een rush over de rechterflank ging zijn schot in de korte hoek naast. Daarna speelde het spel zich vooral af in de defensies van beide team, die veelvuldig rondspeelden in de hoop een gaatje in de defensie van de ander te kunnen zien. Een pasje in de 21-ste minuut van Ronald Capelle op Dylan Vrijman was wel weer een kans, maar Vrijman raakte de bal niet goed en schoot ruim over. In de 34-ste minuut was Slikkerveer weer in de aanval voor het doel van de bezoekers. Een hoge bal werd niet goed weggewerkt door HOV/DJSCR, waarbij de bal op het hoofd van Dylan Vrijman precies voor de voeten van Bas Mulder terecht kwam, die zich niet bedacht en de bal keurig in het doel liet verdwijnen: 1-0. In het slot van de eerste helft kreeg Jesse Ringlever nog een kans om op doel te schieten, maar zijn schot miste het juiste vernuft en verdween over. De bezoekers hadden nog altijd geen echte kans gekregen en waar nodig was Tom Mulder in de lucht alle hoge ballen de baas. Zodoende werd met een 1-0 voorsprong de rust bereikt.

Goed verdedigd
In de tweede helft bleef Slikkerveer goed druk zetten op de defensie van HOV/DJSCR. Dat leverde meteen al een kansje op voor Jesse Ringlever, maar zijn inzet verraste keeper El Zennane niet. In de 49-ste minuut mocht Ronald Capelle vanaf de rand van de zestien hard uithalen, maar ook nu lag El Zennane goed in de hoek. Weer een minuutje later moest ook Tom Mulder redding brengen op een harde inzet van Rachid el Khalifi, maar deed dat prima. In deze fase van de wedstrijd volgden de kansen voor Slikkerveer zich in snel tempo op. In de 54-ste minuut bereikte Iwan Tewelde in het centrum Ronald Capelle, die op zijn beurt de bal goed breed gaf aan Bas Mulder. Helaas ging zijn schot maar net naast. Weer een paar minuten later werd Dylan Vrijman goed de diepte ingestuurd, omspeelde de uitkomende keeper, maar kon een verdediger nog net redding brengen. Een schot van Bas Mulder vanaf de rand van de zestien ging maar net naast en Boy van Reede schoot een vrije trap op de paal. In de 76-ste minuut was er een mooie collectieve aanval van Slikkerveer over veel schijven. Uiteindelijk tikte Bas Mulder breed op Ernst Both, die zijn schot op doel nog via de voet van El Zennane naast zag gaan. Aan de andere kant werd goed verdedigd op alle lange ballen naar voren. Kansen voor HOV/DJSCR waren er nauwelijks meer, maar bleef de stand nog maar wel steeds 1-0 en dus gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd was het de hard werkende Kevin Medina, die de 2-0 binnen schoot. Een hoge bal vanaf de rechterflank werd in het centrum door Ernst Both op de borst panklaar neergelegd voor Kevin Medina, die zich niet bedacht en de bal beheerst in de touwen schoot. Daarmee was ook meteen de eindstand bepaald op 2-0 en kon Slikkerveer terugkijken op een goede wedstrijd. Komende zondag is om 14.00 uur de aftrap van de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in Leidschendam tegen Stompwijk '92.

Opstelling Slikkerveer: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Nick Geluk, Jesse Ringlever, Kevin Medina, Bas Mulder, Robert Kosten (59 – Ernst Both), Dylan Vrijman (73 – Destin Makiesse) en Ronald Capelle.