RVVH en ter Leede maken reclame voor vrouwenvoetbal

RIDDERKERK - In de landelijke eerste klasse trapten RVVH en ter Leede de tweede helft van de competitie af. De middenmoters maakten er een echte strijd van waarbij Ter Leede met 2-3 aan het langste eind trok maar het publiek de grootste winnaar was.

Ter Leede begon de wedstrijd in Ridderkerk beter. Vanaf de aftrap nam het initiatief. RVVH kon zich alleen tot verdedigen beperken en kwam nauwelijks op de helft van de ploeg uit Sassenheim.  Het was dan ook niet verrassend dat Ter Leede al na zeven minuten de leiding nam. Ondanks de tegenslag kwam RVVH beter in de wedstrijd. Er ontstond een interessante strijd waarbij de ploegen goed in evenwicht waren.  In de 44e minuut kon Fu-sang Pott de gelijkmaker inschieten. Nog voor het rustsignaal nam Ter Leede toch weer de voorsprong zodat de pauze aanbrak met een 1-2 voorsprong voor de ploeg uit Sassenheim.

Na de rust ging de strijd verder waar het voor rust geëindigd was. Twee strijdlustige ploegen die elkaar geen centimeter van het kunstgras gunden. Het tempo lag hoog, de duels waren fel. Het aanwezige publiek kreeg spierpijn in de nek door het snel heen- en weer gaande spel. Jennifer Bakker bracht RVVH weer op gelijke hoogte nadat ze ook al eerder de paal had geraakt. Ook nu weer herstelde Ter Leede zich snel en duurde het nog geen twee minuten voor het de voorsprong weer pakte.
Met nog een kwartier te gaan zette RVVH alles op alles om weer, verdiend, op gelijke hoogte te komen. Het tempo werd door de Ridderkerkse ploeg verder omhoog geschroefd. Ter Leede greep iedere mogelijkheid aan om de voorsprong te verdedigen door de tijd in hun voordeel te laten verstrijken. Deze competitiewedstrijd leek  het laatste kwartier meer op een bekerfinale dan op strijd om de vijfde plek in de competitie. Ter Leede trok uiteindelijk, na zeven minuten blessuretijd, de voorsprong over de streep en klimt daarmee naar plaats vijf in de eerste klasse.