Cerezo Fung-A-Wing zoekt naar een gaatje
Cerezo Fung-A-Wing zoekt naar een gaatje Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer krijgt deksel op haar neus bij Charlois

RIDDERKERK - Uit bij sv Charlois had Slikkerveer een moeilijke wedstrijd.  De medekoploper hield de drie punten in eigen huis.

De ploeg van trainer André Stafleu trad aan de Oldegaarde aan zonder de geblesseerden Boy van Reede en Iwan Tewelde. De eerste kans van de wedstrijd was voor Slikkerveer dat in een hoog tempo startte. Dylan Vrijman zette Bas Mulder bijna vrij voor het doel, maar doelman Van Roosendaal was net op tijd zijn doel uit. Daarna bleef het over en weer gaan qua aanvallen, zonder dat het leidde tot grote kansen. In de 21-ste minuut zette Cerezo Fung-A-Wing goed door op het middenveld en via een pass van Jesse Ringlever werd Ronald Capelle aan het werk gezet. Dat deed hij heel goed door eerst bij zijn tegenstander weg te draaien en vervolgens in de verre hoek binnen te schieten: 0-1. Vijf minuten later tikte Tom Mulder een vrije trap van Punselie knap naast. Een minuut later was hij kansloos op een inzet van Remco de Neef, die uit een voorzet van links voor het doel vrij een hoek kon kiezen: 1-1. Daarna leek de thuisploeg door te pakken met een sluwe Rodrigues, die tussen twee verdedigers in de zestien door wilde richting het doel. Van afstand leek het een penalty, maar de goed leidende scheidsrechter Wolf stond er vlakbij en gaf aan dat er niets aan de hand was. In het slot van de eerste helft kreeg Slikkerveer geen echte kansen meer. Charlois daarentegen schoot in de blessuretijd nog een keer via de vingertoppen van Tom Mulder op de lat en de rebound werd knap van de doellijn gehaald door Kevin Medina, waardoor het 1-1 bleef bij de rust.

Gemiste penalty
In de tweede helft was wederom de eerste kans voor Slikkerveer. Robert Kosten schoot maar net naast. In de 54-ste minuut zette Mitchell van Esveld goed voor vanaf de rechterflank, maar kopte Bas Mulder over het doel. Daarna volgde een mindere periode, waarin Slikkerveer naar achteren werd gedrongen en Tom Mulder een paar keer goed moest ingrijpen. In de 64-ste minuut werd de net ingevallen Ernst Both goed aangespeeld in de zestien. Bijna langs zijn tegenstander werd hij gehaakt, waardoor scheidsrechter Wolf de bal op de penaltystip legde. Het buitenkansje werd helaas niet benut door Bas Mulder, die de bal hard tegen de lat schoot. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Remco de Neef kopte een voorzet vanaf de rechterflank strak binnen: 2-1. Slikkerveer moest daarna alles op alles zetten om een resultaat te halen. Met wind mee bleek het voor de thuisploeg eenvoudig verdedigen. Aanvallend lukte het Slikkerveer niet goed om de aanvallers echt in stelling te brengen voor het doel. Aan de andere kant moest Tom Mulder nog een keer redding brengen op een schot in de korte hoek. Vier minuten voor tijd kreeg Cerezo Fung-A-Wing nog een kans om op doel te schieten, maar doelman Van Roosendaal pakte de bal. Al in de tweede minuut van de blessuretijd kreeg Slikkerveer het deksel op haar neus. Jeffrey Pols kopt een vrije trap bij de tweede paal binnen: 3-1. De tijd was daarna te kort voor Slikkerveer om de stand nog te wijzigen, waardoor het tegen haar tweede nederlaag in twee topwedstrijden oploopt. Door dit verlies zakt Slikkerveer op de ranglijst terug naar de vierde plaats. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij SEP in Delft.

Opstelling Slikkerveer: Tom Mulder, Mitchell van Esveld (60 - Dijmon Tewelde), Steven de la Rambelje, Cerezo Fung-A-Wing, Nick Geluk, Jesse Ringlever, Kevin Medina, Bas Mulder (84 - Destin Makiesse), Dylan Vrijman (59 - Ernst Both), Robert Kosten en Ronald Capelle.