Jeffrey Smit aan de bal voor Drechtsteden
Jeffrey Smit aan de bal voor Drechtsteden Foto Ruud de Jong

Handballers nemen afstand van degradatieplek

Sport

RIDDERKERK - Na het pak slaag van vorige week was een teamsessie voor Drechtsteden afgelopen dinsdag meer dan op zijn plaats. Het was de leiding duidelijk dat het inmiddels vijf voor twaalf was en een nieuwe nederlaag ernstige gevolgen kon hebben. Het gebeurde te vaak dat de ploeg er niet was op bepalende momenten. 

Zondag kwam nummer laatst Helius op bezoek in Ridderkerk. Een wedstrijd die gewonnen moest worden. Het resultaat van de teamsessie pakte goed uit. Na een kortstondige achterstand werd een rommelige start al gauw omgebouwd in een 4-1 voorsprong. De ploeg was gemotiveerd en liet zien wel degelijk te kunnen handballen. Met de uitstekend keepende Lennart Huisman in doel trokken Remco de Jong en Henk Vlot het verschil door naar 5 treffers (13-7). Drechtsteden vergat wel om vlak voor rust Helius definitief af te serveren waardoor het verschil bij rust nog maar 4 treffers betrof (15-11). 
De start na rust was opnieuw goed (20-14), maar een flinke blessure voor Nils Erkelens zorgde voor wat onrust binnen de ploeg. Er was een moment dat het zelfs 20-17 kon worden, maar opnieuw Huisman stond dat succes voor Helius in de weg. Drechtsteden bleef hard werken en kreeg hiervoor ook het loon (24-19). 
Trainer/coach André de Waal sprak na afloop van een goede eerste helft en een wat mindere tweede. "Dit had mede te maken met enkele blessure gevallen waardoor er wat moest worden geschoven, maar ik ben zeer tevreden met het resultaat". 
Zondag gaat de ploeg op bezoek bij degradatie kandidaat HC Zeeland (14.10 uur). Een goed resultaat zou er voor kunnen zorgen dat de verwachting over dit seizoen, eindigen in het linker rijtje, alsnog kan worden waargemaakt.
 

Advertenties uit de krant