Cerezo Fung-A-Wing voor Slikkerveer aan de bal
Cerezo Fung-A-Wing voor Slikkerveer aan de bal Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer met 5-3 onderuit bij SEP

DELFT - Op zondag 1 maart speelde Slikkerveer in Delft tegen de nummer laatst van de ranglijst SEP. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden stond vooraf al wel vast, want de thuiswedstrijd was ook met een gelijkspel geëindigd en er kon geen beroep worden gedaan op Iwan Tewelde, Mitchell van Esveld en Robert Kosten.

Met fikse wind dwars over het veld begon de ploeg van trainer André Stafleu voortvarend aan het duel, dat op echt gras werd gespeeld. Al in de tweede minuut schoot Bas Mulder Slikkerveer al naar een 0-1 voorsprong. Het voorbereidend werk was van Cerezo Fung-A-Wing en Ruben Silva Lopez. Daarna volgden enkele kansen uit corners, maar de eerste de beste tegenaanval was meteen raak. Twee verdedigers van Slikkerveer gingen de fout in op een hoge bal en Marco van Blitterswijk profiteerde daar optimaal van en schoot onder de uitkomende Tom Mulder binnen: 1-1. Slikkerveer moest hier even van herstellen, maar precies na een half uur spelen viel de mooiste goal van de middag. Net buiten de zestien kapte Cerezo Fung-A-Wing de goed kant op en legde breed op Dylan Vrijman, die de bal klem in de kruising binnen krulde: 1-2. Helaas kon ook nu weer de voorsprong niet in stand worden gehouden. Twee minuten stond het al weer gelijk. Uit een corner vanaf de linkerflank kopte Tyler van Baalen via Tom Mulder binnen: 2-2. Slikkerveer was even aangeslagen in deze periode. Aanvallend lukte het niet om door de defensie heen te komen. Aan de andere kant profiteerde SEP wederom van een verdedigende fout op een lange bal. Twee verdedigers kregen in de 42-ste minuut de hoge bal niet weggewerkt en ook de uitkomende Tom Mulder was te laat, waarna Marco van Blitterswijk optimaal profiteerde en de bal in een leeg doel kon schuiven: 3-2. Dat bleek tevens de ruststand.

Rode kaart
In de tweede helft probeerde Slikkerveer aanvallend over meerdere schijven naar voren te komen. SEP verdedigde daarentegen wat eenvoudiger door de bal meteen ver naar voren te spelen. Een eerste afstandsschot van SEP werd goed gepakt door Tom Mulder. De eerste kans voor Slikkerveer kwam in de 56-ste minuut. Een vrije trap van Dylan Vrijman werd bij de tweede paal door Steven de la Rambelje naast geschoten. Aan de andere kant leek in de 67-ste minuut een corner van SEP te worden weggewerkt, maar het afstandsschot, een volley van Sander Bouwens verdween in de lege verre hoek: 4-2. Twee minuten later zette aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing Slikkerveer weer op 4-3, nadat bij een hoge bal de doelman en een verdediger elkaar in de weg liepen en Cerezo daar van kon profiteren. Waar Slikkerveer de spelers nog meer richting de aanval dirigeerde was een verre uittrap van de doelman van SEP precies op maat op Marco van Blitterswijk, die bal langs de uitkomende Tom Mulder speelde en daarna in een leeg doel kon schuiven: 5-3. In het laatste kwartier kreeg Slikkerveer legio kansen om doelpunten te maken. Een kopbal van Nick Geluk werd net onder de lat vandaan geplukt, een kopbal van Ruben Silva Lopez ging net over en even later was er een hard schot van Ruben Silva Lopez, dat op de kruising terug het veld in spatte. Op dat moment speelde Slikkerveer al met tien man, omdat Ernst Both met rood werd weggestuurd door scheidsrechter Ozkulluk. Een curieus moment in de wedstrijd, want de scheidsrechter had net gefloten voor een optreden in het voordeel van Both. In de slotminuut schoot Cerezo Fung-A-Wing de bal nog hard op de binnenkant van de paal, maar het geluk ontbrak bij Slikkerveer om een goed resultaat te bereiken. Zodoende bleef het bij de 5-3 stand en kon Slikkerveer met lege handen terug naar Ridderkerk. Komende zondag 8 maart speelt om 14.00 uur uit in Den Haag tegen WIK.

Opstelling Slikkerveer: Tom Mulder, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Steven de la Rambelje, Nick Geluk, Jesse Ringlever, Kevin Medina, Dylan Vrijman (63 – Ernst Both), Bas Mulder (75 – Chevillio Halden), Ronald Capelle en Ruben Silva Lopez.