Opperste concentratie bij uitblinker Demi van Herwaarden en Thom Nugteren.
Opperste concentratie bij uitblinker Demi van Herwaarden en Thom Nugteren.

Kostbare punten voor KCR

Sport

RIDDERKERK - KCR heeft afgelopen zaterdag een belangrijke stap gezet richting  handhaving in de overgangsklasse. In een volle Oranje-Wit hal in Dordrecht ( naast veel Oranje-Wit supporters was de KCR-achterban massaal op deze sleutelwedstrijd afgekomen) sleepte het team van Dennis Gaemers een verdiende 19-21 overwinning uit het vuur. 

KCR vindt zichzelf nu terug op de derde plek van de ranglijst met 12 punten, maar vreemd genoeg zijn de Reyerparkbewoners nog niet veilig. Van rode lantarendrager Oranje-Wit is nu voldoende afstand genomen, maar SDO dat op de één na laatste plaats bivakkeert heeft acht punten en zou KCR in de laatste drie wedstrijden dus nog kunnen achterhalen. Spannend blijft het dus nog even. Als SDO zaterdag haar wedstrijd verliest dan is KCR, ongeacht het eigen resultaat tegen titelkandidaat Pernix, veilig.

Zaterdag was al na tien minuten een duidelijk wedstrijdbeeld zichtbaar. Oranje-Wit had de grootste moeite met het achterverdedigen van KCR ( vaak was de thuisploeg na één schot de bal direct weer kwijt) én duidelijk was dat de KCR-dames op schot waren. Het dameskwartet van Gaemers was goed voor maar liefst twaalf treffers, de Oranje-Wit vrouwen konden daar slechts zeven doelpunten tegenoverstellen. Demi van Herwaarden wist daarbij vijf maal de korf te vinden. 
Kenmerkend voor de wedstrijd was wellicht de vijfde minuut voor het eindsignaal. Oranje-Wit was na een achterstand van 12-18 terug gekropen tot 18-20 en leek terug te keren in de wedstrijd. Na balverlies in de aanval van KCR mocht de thuisploeg een inworp nemen. Rebecca Roelofs wist op karakter de bal uit deze inworp te heroveren, de Oranje-Wit verdediging stond op dat moment totaal verkeerd en een andere KCR-dame, Sabine Vlasblom, gooide de wedstrijd in het slot: 18-21. 

Zoals gezegd komt zaterdag het Leidse Pernix op bezoek. Deze ploeg kan zaterdag kampioen worden, het zal voor KCR dus een zware dobber worden om een resultaat neer te zetten. Maar iedereen die KCR een warm hart toedraagt herinnert zich nog de thuiswedstrijd tegen Pernix van het vorig seizoen, waarin KCR in een hectische slotfase de winst wist te grijpen. Al vaak heeft KCR laten zien dat de ploeg in De Wissel boven zichzelf kan uitstijgen – Pernix gaat de punten zeker niet cadeau krijgen.
Aanstaande zaterdag KCR – Pernix, 20.00 uur, sporthal de Wissel.
 

Advertenties uit de krant