Optreden van het trio The Three Little Pingï’s.
Optreden van het trio The Three Little Pingï’s.

Leerlingen van De Regenboog vermaken ouderen

Algemeen

RIDDERKERK - De leerlingen van groep 6b van CBS De Regenboog in Slikkerveer zorgden vorige week een tot in de puntjes verzorgde activiteitenochtend voor bewoners van zorgcentrum Reyerheem. Het resultaat van weken voorbereiding werd op vrijdagmorgen 8 juli gepresenteerd in de tuin van het zorgcentrum in Drievliet.

Een delegatie van de klas was daar al eerder geweest om met de activiteitenbegeleiders af te stemmen wat er wel of niet mogelijk zou zijn. Daarna werd op de school een dik draaiboek gemaakt met de onderdelen, waarvoor groepjes werden gevormd om dit in te vullen. 

Zelf opgepakt

“Zo hadden we allemaal verschillende taken, maar we moesten ook goed samenwerken” vertelt Lisa Groen van het PR-werkgroepje. Zoals alles van het programma werd ook dit door de kinderen zelf opgepakt. Naar de pers gingen uitnodigingen uit om verslag te komen doen. Tot op de grote dag werd gehoopt op de komst van het Jeugdjournaal, maar er kwam geen cameraploeg uit Hilversum. Gelukkig wel iemand van de krant. 

De enthousiaste 6b’ers openden het programma met toneelstukjes en muzikale optredens. Daarna was er een korte pauze met koffie en limonade, waarvoor de kinderen zelf de koekjes hadden gebakken. Bij het rondgaan klonk steeds de vraag: “Heeft u suikerziekte?”. De groep had aan alles gedacht en kon dus ook suikervrije traktaties aanbieden. 

Voor het vervolg van de ochtend waren de onderdelen al klaargezet. De ouderen konden aanschuiven voor onder meer het schilderen van steentjes, kegelen, jeu de boules, bingo en een quiz met zelfgemaakte letterbordjes. Vooraf waren er inschrijflijsten onder de bewoners rondgegaan. De vaste activiteitenbegeleiders van Reyerheem zagen het allemaal vol bewondering aan: “Ze hebben dit fantastisch gedaan!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant