Afbeelding

Nog geen uitsluitsel over groen scherm langs Rotterdamseweg

Algemeen

RIDDERKERK - Het is nog niet duidelijk of er al of niet een groen geluidsscherm komt langs de Rotterdamseweg bij het Oosterpark. Na nieuw onderzoek wil het college hier geen voorstel voor doen. Afgelopen dinsdag kwam het niet tot een uitspraak hierover van de raadscommissie.

Verschillende fracties willen het na de zomervakantie bespreken of zelf met voorstellen komen. Het onderzoek naar de effecten van een groen scherm langs de Rotterdamsweg werd gedaan na een raadsmotie. Conclusie is dat de effecten op de afname van de geluidsbelasting te gering is voor de kosten die hiervoor gemaakt moeten worden. “Bovendien voldoen we al aan de plandrempel met het scherm dat langs de A15 komt” aldus wethouder Marten Japenga.

De bewonersgroep 3VO.Biotoop deelt de uitkomsten niet. Volgens woordvoerder Kees Vingerling zal het dichten van het gat bij het Oosterpark minder herrie geven voor met name de Tarbot en Zalm. Volgens de werkgroep kan er ook op de kosten worden bespaard door het scherm langs rijksweg 15 zo’n 100 meter korter te maken.
Wethouder Japenga vindt het jammer dat er nu geen duidelijk gegeven wordt. “Nu blijft het toch weer zweven boven de markt. Maar de feiten zullen na de zomervakantie niet anders zijn.”

Advertenties uit de krant