Afbeelding

Verhalenwandeling voor Eiland IJsselmonde

Algemeen

REGIO - Wandelen is populair dan ooit. Sinds de uitbraak van het coronavirus trekken steeds meer mensen de wandelschoenen aan om eropuit te gaan in Nederland. Maar de Hoge Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug kennen ze nu wel. Gelukkig is daar Eiland IJsselmonde. Onder de rook van Rotterdam vind je hier schitterende en unieke natuurgebieden. En vanaf 22 juli is wandelen hier extra leuk met de gloednieuwe Verhalenwandeling.

Op Eiland IJsselmonde zijn dankzij het getij van de Oude Maas natuurgebieden ontstaan die je nergens anders in Nederland vindt. Je wandelt hier door stille wilgenjungles vol bloemen, door stormbos en door vogelrijke polders. Dichtbij de stad ben je hier in unieke natuur. Maar dat weet nog lang niet iedereen! Leer de verborgen parels op Eiland IJsselmonde kennen via www.ontdekijsselmonde.nl/wandeling. 

Groene oases

De verhalenwandeling neemt je mee langs de 10 mooiste plekken op Eiland IJsselmonde. Op het kaartje zie je waar deze plekken zijn. Bij elke plek staat een verhaal klaar om te beluisteren. Leer meer over de natuur, de bijzondere geschiedenis van het Eiland en de flora en fauna onderweg. De routes zijn zelfstandig te lopen. Je luistert de verhalen gewoon zelf, wanneer het jou uitkomt, op je telefoon. Thuis vast luisteren kan natuurlijk ook. 

Soms liggen de gebieden goed verstopt achter woonkernen of bedrijventerreinen, maar eenmaal gevonden is het er prachtig wandelen, fietsen, varen of vogelspotten. Op Eiland IJsselmonde vind je groene oases met zeldzame grienden, ruige stormbossen, landschapstuinen en bijzondere polders met allerlei vogels. Maar ook gezellige dorpen, kasteeltjes en molens. Ben je nieuwsgierig geworden? Luister dan via: www.ontdekijsselmonde.nl/wandeling.

Advertenties uit de krant