Wat voor antiek komt er op tafel bij de komende Donckse Fair?
Wat voor antiek komt er op tafel bij de komende Donckse Fair?

Derde taxatie-expert bij Sissing op Donckse Fair

Algemeen

RIDDERKERK -  Frits Sissing komt op zaterdag 28 augustus met drie antiekexperts naar de Donckse Fair. Er komt ook een tafel voor sieradenexpert Martijn Akkerman. Eerder was al de komst bekendgemaakt van Willem de Winter (expert in 18e en 19e eeuwse schilderingen) en Joseph Estié (expert in Delfts aardewerk, Europees porselein, aardewerk en zilver).

Met presentator Frits Sissing en zijn ervaren experts vinden op 28 augustus geen tv-opnamen plaats, maar het zal bij Het Huys ten Donck wel de sfeer van “Tussen Kunst en Kitsch” hebben. Met dit onderdeel biedt de Donckse Fair de kans om mogelijk waardevol bezit te laten taxeren door een expert. De meest bijzondere stukken of voorwerpen met een verhaal komen voor een bespreking op tafel bij Sissing. De drie experts zorgen voor de voorselectie.

Vooraf reserveren

Men moet vooraf reserveren voor een ontmoeting met één van de experts. Dit kan door het sturen van een mail naar: wjdegeus@hetnet.nl met een foto van het voorwerp, een beschrijving ervan en eventuele verdere informatie (bijvoorbeeld jaartal en/of hoe het verkregen is). Er zijn volgens de organisatie al aanmeldingen binnen van leuke, mooie en bijzondere voorwerpen.

Tijdens de tafelsessies op het centrale podium met Frits Sissing is het mogelijk om rondom het podium een picknickplaats te reserveren, inclusief een borrelplank voor twee personen á € 12,50. Met deze borrelplankjes kan men genieten van onder meer een hammetje, chorizo, twee soorten kaasjes, buikspek plakjes van de bbq, olijfjes en amandelen.

Meer over de aanmeldingsprocedure, ticketverkoop en informatie over andere programmaonderdelen is te vinden op: www.huystendonck.nl/doncksefair.

Advertenties uit de krant