Albert-Jan van den Berg bij zijn versautomaat
Albert-Jan van den Berg bij zijn versautomaat

Ook verse postelein bij verkooppunt van verse bramen

Algemeen

RIDDERKERK - Aan de Pruimendijk in Rijsoord zijn bij Tuinderij van den Berg al enige jaren gedurende de zomerperiode verse bramen en eieren te koop. Deze zomer kan de consument er ook terecht voor andere producten, zoals verse postelein.

De tuinderij aan de Pruimendijk heeft de afzet van lokaal geteelde groente en fruit opnieuw verbreed door nu ook postelein aan te bieden. “Deze bijzondere zomergroente telen wij al jaren, maar de afnemers hebben dit jaar hun contract vroegtijdig opgezegd” zegt Albert-Jan van den Berg: “Daardoor is postelein nu in een aantal supermarkten niet meer te koop, terwijl de zomer nog lang niet voorbij is”.

Verkoopautomaat

Mogelijk speelt het wisselvallige weer een rol bij deze beslissing. Door de verse postelein in 500 gram verpakking aan te bieden in de automaat, hopen de telers dat hun postelein toch nog de weg vindt naar de liefhebbers van deze groente. Ook de andere producten zijn zo op elk moment te koop.

Ook Van den Berg ervaart dat steeds meer mensen letterlijk de boer op gaan voor hun boodschappen: “We zien nog steeds een toename van mensen die willen weten waar hun producten vandaan komen. Daarom kopen ze het graag bij de teler zelf”.

Bramen zijn laat

Door het koude en wisselvallige weer zijn de bramen dit jaar laat beschikbaar. Dat komt enerzijds wel goed uit. “De pruimendijk is komende tijd weer grotendeels open voor bestemmingsverkeer. Door de werkzaamheden aan de kabels en leidingen, nodig voor de realisatie van de fietsstraat was de bereikbaarheid enige tijd lastig” besluit Albert-Jan.

Advertenties uit de krant