Werken van Jacqueline Tijssen en Roland Ekström
Werken van Jacqueline Tijssen en Roland Ekström

Galerie Imspa opent seizoen met duoexpositie

Algemeen

RIDDERKERK - Galerie Imspa begint het nieuwe expositieseizoen met werk van de kunstenaars Jacqueline Tijssen en Roland Ekström. Daarnaast wordt Jeroen Endeveld als gastkunstenaar geïntroduceerd.

Roland Ekström is een Zweedse kunstenaar die door de liefde naar Italië is geëmigreerd. Hij schildert met vaak warme kleuren soms middeleeuws aandoende voorstellingen met bijna altijd meer dan één figuur in een schilderij. De vormen zijn kubistisch, maar de herkenning blijft groot. Jacqueline Tijssen bouwt huizen en torens van keramiek. Bij haar werk denkt men al snel aan pittoreske dwergdorpjes en een wereld die alleen in dromen bestaat. 

De abstracte keramiekvormen van Jeroen Endeveld zorgen voor een mooi evenwicht. Bij de opening op zondag 5 september zijn de kunstenaars aanwezig. De opening wordt om 15.00 uur verricht door Phil Kleingeld. Er wordt ook een boek over het werk van Ekström gepresenteerd. De expositie in de galerie aan de Scheepsmakerstraat 23 in Ridderkerk is tot en met 26 september te bezoeken op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Advertenties uit de krant