De Lapré band speelt op 10 september in het centrum van Ridderkerk
De Lapré band speelt op 10 september in het centrum van Ridderkerk

Lapré band onder de koepel tijdens voorlaatste zomeravondconcert

Algemeen

RIDDERKERK - Vrijdag 10 september is in het centrum van Ridderkerk het voorlaatste zomeravondconcert van dit seizoen. Deze avond staat de Lapré band onder de koepel van het Sint Jorisplein.

De Lapré band is een funk rock coverband die bestaande nummers enerzijds herkenbaar weet te laten en anderzijds op het goede moment weet te mengen met een flinke dosis Lapré jus. De familieband Lapré is ongeveer 24 jaar geleden ontstaan en begon als een gelegenheidsband, die eenmalig bij elkaar waren gekomen om een avond op te luisteren. 

Tijdgebrek

De basisbezetting toen is in grote lijnen dezelfde als de huidige Lapré band. De leden Marcel Lapré (bas), Hans Lapré (slaggitaar), Ray Kuiper (drums), Ko van Doorn (keyboard) en Deef Kuiper (leadvocals) maken inmiddels al bijna 24 jaar met succes muziek. In de loop der jaren zijn er diverse gitaristen voorbijgekomen, zoals Marco Bergsma, Angelo Franzen en de huidige gitarist Michel Saythapi. 

Met het produceren van eigen nummers is de band inmiddels wegens tijdgebrek gestopt. Wel is er op twee uitgebrachte cd’s (”20 piek dollar” en “Lapré Swing”) nog eigen werk te horen. Daarentegen is Lapré is nog lang niet van plan ermee te stoppen en heeft plezier hoog in het vaandel staan. Lapré is een authentieke live band die overal en nergens al heeft opgetreden, van Nighttown tot de Gooth, van Oostenrijk tot Ameide.

Hun optreden op het plein van de Ridderhof begint om 19.00 uur.

Advertenties uit de krant