Er gaat een streep door zelf afsteken van vuurwerk in Ridderkerk
Er gaat een streep door zelf afsteken van vuurwerk in Ridderkerk

Vuurwerkverbod wordt opgenomen in APV

Algemeen

RIDDERKERK - De komende jaarwisseling zal het in Ridderkerk verboden zijn om consumentenvuurwerk af te steken. Het college heeft aangekondigd dat er in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een afsteekverbod voor consumentenvuurwerk zal worden opgenomen. 

Dit voorstel moet nog wel door de gemeenteraad worden aangenomen, maar dat lijkt een formaliteit. Vorig jaar steunde de raad een motie waarmee aangedrongen is op een totaalverbod voor consumentenvuurwerk. In plaats hiervan wil de gemeenteraad centraal georganiseerde vuurwerk- of lasershows. De nieuwe regelgeving zal worden vastgesteld voor de jaarwisseling van 2021-2022. 

Geen compensatie

De lokale vuurwerkverkooppunten zijn door het college over dit voornemen geïnformeerd. Verkoop van vuurwerk zal niet verboden zijn, maar door het afsteekverbod zal de vraag zeker minder zijn. Volgens het college vindt de inkoop in het najaar plaats en zijn de verkopers tijdig op de hoogte gesteld. 

“Compensatie is dan ook niet op z’n plaats, maar de vuurwerkverkooppunten mogen na afloop van het boekjaar altijd een verzoek om nadeelcompensatie doen. Per geval wordt dan gekeken of de schade het gevolg is van het vuurwerkverbod of deze binnen het normaal maatschappelijk (ondernemers)risico valt” stelt het college over eventuele schadeclaims.

Advertenties uit de krant