Afbeelding

Opening van Anker kringloopwinkel in WVC Bolnes

Algemeen

RIDDERKERK - Vanaf maandag 20 september is een nieuwe kringloopwinkel in Bolnes open. Na een intensieve voorbereiding en samenspraak met Facet is door de initiatiefnemers gekozen voor een kleinschalige opzet in het Wijkvoorzieningscentrum Bolnes.

In dit centrum waar ook de bibliotheek gevestigd is, is er een ruimte gecreëerd waar de kleine tweedehandsartikelen aangeboden worden. De kleine opzet en de inrichting van deze ruimte geven de winkel een gezellige aanblik die verraden dat een bezoek de moeite waard is.

Start

De Kringloopwinkel is een project wat valt onder de stichting het Anker van Bolnes. Vanuit de wens om, samen met Facet, bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk is er nagedacht hoe dit gerealiseerd kon worden. In eerste instantie is er gekozen om een kringloopwinkel te beginnen. 

Deze kringloopwinkel zal ook de basis vormen voor de andere activiteiten die vanuit deze stichting georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld het wijkdiner. Het Anker van Bolnes hoopt met deze activiteiten zich samen met Facet in te zetten voor een beter Bolnes.

Tweede kans

In de kringloopwinkel is de afgelopen weken hard gewerkt. Er zijn stellingen geplaatst, er is een toonbank voor de kassa neergezet en door het werk van de vrijwilligers zijn er voldoende spullen aanwezig om een bezoek te brengen aan deze winkel. Het assortiment bestaat onder andere uit: serviesgoed, speelgoed, kleding, woningdecoratie, boeken, cd’s en elpees, gereedschap en wenskaarten.

Daarnaast is het ook mogelijk om kleine spullen die een tweede kans kunnen krijgen in te leveren bij de kringloopwinkel. Doordat de winkel gevestigd is in hetzelfde gebouw als de bibliotheek, kan men een bezoek prima combineren.

De winkel die gevestigd is in het Wijkvoorzieningscentrum Bolnes, Noordstraat 255-A is vanaf maandag 20 september op maandag tot vrijdag geopend van 9.30 – 16.00 uur. U bent van harte welkom. Op vrijdag 24 september om 15.00 uur is de officiële opening, maar voor die tijd bent u al van harte welkom.

Advertenties uit de krant