"Ik heb het al vaak genoeg gezien; mensen die stoppen met hun bedrijf omdat het toch niet lijkt te lukken of omdat ze er achter komen dat het toch niet iets voor hen is."
"Ik heb het al vaak genoeg gezien; mensen die stoppen met hun bedrijf omdat het toch niet lijkt te lukken of omdat ze er achter komen dat het toch niet iets voor hen is." Foto:

Column NIna: Dromen zijn bedrog

Algemeen

Ons hele leven zijn we op zoek naar een doel. Het zit in ons om een doel te moeten hebben of om een droom te hebben die we kunnen najagen. Velen van ons gaan niet eens achter hun dromen aan, omdat ze denken dat het niet haalbaar is. Maar wat als je droom toch niet helemaal voor jou blijkt te zijn?

Ik zeg altijd dat de dromen die je hebt, je niet voor niets hebt. Ze zijn speciaal voor jou, want niemand heeft precies dezelfde dromen. Tuurlijk, er zijn meerdere mensen die bijvoorbeeld schrijver willen worden en hun eigen boeken willen uitgeven, maar niet iedereen wil bijvoorbeeld een roman schrijven en misschien wil jij vijf boeken schrijven en de ander maar één. Afijn, iedereen zijn of haar dromen, zijn dus uniek.

Maar wat als je er dus achter komt dat de droom die je hebt, helemaal niet voor jou blijkt te zijn? Soms werk je hard aan je droom, maar lukt het simpelweg gewoon niet om deze waar te maken. Ga je dan door met het proberen waar te maken van je droom? Of stop je en besluit je genoegen te nemen met het normale leven wat dan voor jou bestemd is?

Ik heb het al vaak genoeg gezien; mensen die stoppen met hun bedrijf omdat het toch niet lijkt te lukken of omdat ze er achter komen dat het toch niet iets voor hen is. Ik heb het ook gehad. Als iets je heel veel moeite kost, keer op keer, dan moet je je er soms aan toegeven dat je het niet voor jou is.

En dat is niet erg, want dan heb je hier gewoon een ander doel. Dan is er een andere taak die je moet vervullen, die je misschien meer vreugde en succes gaat brengen dan je originele droom die je in gedachten had. Soms moet je je dromen achterna gaan om te ontdekkend dat de dromen die je hebt, misschien toch niet voor jou zijn.

Misschien durven we daarom niet aan onze dromen te beginnen. Het is moeilijker voor ons om te ontdekken dat onze dromen niets voor ons zijn, dan te proberen om ze uit te laten komen.


Advertenties uit de krant