Irma de Graaf opende de tuin met de onthulling van de wegwijzer
Irma de Graaf opende de tuin met de onthulling van de wegwijzer

Donckse buurt heeft nu een fleurige buurttuin

Algemeen

RIDDERKERK - Bij de Donckse buurt in Ridderkerk is een aantrekkelijke buurttuin ingericht. Bewoners namen zelf het initiatief voor het omvormen van een in onbruik geraakt trapveldje naast het speeltuintje aan de rand van de bijna honderd jaar oude buurt. Omdat er op dit veld nooit meer een balletje werd getrapt kwamen bewoners van de Bosstraat op idee van een buurttuin. 

“Je leest dat dit op steeds meer plekken in Nederland als een plek voor ontmoeting wordt gecreëerd. We denken dat dit heel goed past bij onze buurt” vertelt Irma de Graaf, die de buurttuin zaterdagmiddag mocht openen met de onthulling van een kleurrijke wegwijzers. Een enthousiast buurthuisteam zorgde voor een fleurige pluktuin en een moestuin waar de bewoners op naam gestelde plekken hebben voor de kruiden en/of groenten van hun voorkeur. 

Boomstammetjes

Ten behoeve van de bloemen en planten is er ook voorzien in een insectenhotel. Met een grote wigwam (gebouwd met lange takken) is er een extra speelplek gekomen. Voor de ontmoetingen zijn er verschillende zitjes geplaatst. De gemeente heeft toegezegd dat er nog twee bankjes bij komen. 

Door de gemeente werd al eerder bijgedragen met houtsnippers voor de paden. Boomstammetjes voor de tuin werden geschonken door de firma Boonstoppel. “De meeste bloemen hebben we ook gratis gekregen. Maar er waren ook bewoners die niet konden nalaten om meer soorten te kopen bij een tuincentrum. Dat geeft wel het enthousiasme aan” zegt Irma.

Advertenties uit de krant