De Ridderhof II wordt fors verbouwd voor de Lidl
De Ridderhof II wordt fors verbouwd voor de Lidl

Nieuwe eigenaar voor winkelcentrum Ridderhof II

Algemeen

RIDDERKERK - Blauwdruk Investments heeft de helft van winkelcentrum Ridderhof in Ridderkerk verworven. De investeerders uit Rhenen worden de nieuwe eigenaar van Ridderhof II.

Blauwdruk investeert in winkelcentra die tenminste een 70 procent foodbezetting hebben. Met de Jumbo en de toekomstige Lidl voldoet Ridderhof II ruim aan dat criterium. Er is al een overeenkomst getekend, maar de overdracht van het beheer zal per 1 december zijn. BAVA Winkelbeleggingen, dat vorig jaar de hele Ridderhof kocht, zal de verbouwing van Ridderhof II voor de overdracht volledig afronden. Blauwdruk stelt beleggers in de gelegenheid om geld te steken in supermarkten en winkelcentra. Van de zijde van BAVA wil men niets kwijt over de transactie. Feit is dat de Vereniging van Eigenaren Ridderhof II in Rhenen reeds het adres deelt met Blauwdruk.

Maand dicht
Vanwege de verbouwing van Ridderhof II zal de supermarkt van Jumbo vanaf maandag 1 november een maand gesloten zijn. De parkeergarage van de Ridderhof is al tijdelijk dicht. De rollerbaan naast de Jumbo wordt ontmanteld en naar het midden van Ridderhof II verplaatst. De ingang van het winkelcentrum aan de Verlengde Kerkweg en de lift aan deze zijde blijven wel toegankelijk.
Vanuit Ridderhof II zal kofferspecialist Duifhuizen binnenkort verhuizen naar de nieuwe vestiging in Ridderhof I, tegenover Lion Beddenshop. Op de plek van Duifhuizen komt een vestiging van Blokker. In het voormalige ECCO-pand wordt eind november een delicatessenwinkel geopend.

Advertenties uit de krant