Edwin van Zoeren kan veel met denim
Edwin van Zoeren kan veel met denim

Specialist op het gebied van denim opent winkel

Algemeen

RIDDERKERK - Edwin van Zoeren, opgegroeid in Ridderkerk, heeft sinds twee maanden zijn deuren geopend van zijn winkel aan de Amaliastraat 27 in Slikkerveer. Drie jaar geleden is hij gestart met Dutch Denim Repair. Een winkel gespecialiseerd in denimreparaties.

In de winkel worden jeans zo gerepareerd dat het bijna niet te zien dat er voorheen een scheur of slijtage heeft gezeten. Zo staan er in de winkel een unieke collectie aan vintage en nieuwe industrie naaimachines, waarmee ook jeans worden geproduceerd. U kunt hier niet alleen terecht voor reparaties, maar ook verstelwerkzaamheden. Denkend aan het korter maken, op maat verstellen van de fit, tot het versmallen of innemen van een riemband. Zelf vergroten van de maat behoort tot de mogelijkheden.

Wereldwijd

“Ze sturen letterlijk vanuit de hele wereld broeken op om te laten repareren” vertelt Edwin. Via social media is @dutchdenimrepair online bekend worden. Met inmiddels achttienduizend ‘volgers’ op Instagram laat hij zijn werk (voor- en na) zien en willen denim-liefhebbers speciaal door Edwin hun broeken hersteld hebben. Nadat hij drie jaar gewerkt heeft vanaf een zolderkamer, was een eigen atelier een logische stap.

In maart dit jaar is tevens Dutch Denim Project, het eigen jeansmerk tot leven gekomen. De stoffen die gebruikt worden komen uit Japan, waar de ‘selvedge denim’ nog gemaakt wordt op traditionele ‘shuttle looms’. De stof is ongewassen en zal als een blank canvas stug en donkerblauw starten. 

Het karakter zal meer tot uiting komen door het te dragen en te wassen. Doordat Edwin deels parttime als verpleegkundige werkt op de Hartbewaking in het Maasstad Ziekenhuis is de winkel alleen open op vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur zonder afspraak. Doordeweeks is hij daar meer te vinden, en kan er een afspraak gemaakt worden. Voor meer informatie: www.dutchdenimrepair.com.

Advertenties uit de krant