Jeffrey Dame gaf veel praktijkvoorbeelden
Jeffrey Dame gaf veel praktijkvoorbeelden

Thematraining Ondermijning voor Buurtpreventie Drievliet ’t Zand

Algemeen

RIDDERKERK - Een woning in de buurt met geblindeerde ramen waar je overdag zelden of nooit iemand ziet? Het zou zomaar een locatie kunnen zijn voor criminele activiteiten. Of wat te denken van een chemische geur in de buurt van een schuur of garagebox. Een drugslab?

De leden van Buurtpreventie Drievliet ’t Zand kregen vorige week donderdag een thematraining Ondermijning, die verzorgd werd door Jeffrey Dame van Prevention Solutions. Wietplantages, drugslabs, drugshandel, witwaspraktijken, heling: het zijn voorbeelden van ondermijnende activiteiten die in elke wijk voor kunnen komen. Jeffrey Dame illustreerde zijn verhaal met tal van praktijkvoorbeelden en gaf en passant de leden van de buurtpreventie een aantal kijktips mee én adviezen hoe te handelen in voorkomende situaties.

Blik

De training draagt er hopelijk toe bij dat de surveillanten van de buurtpreventie met een nog bredere blik hun ronden door de wijken Drievliet en ‘t Zand kunnen doen. Meerdere keren per week gaan ze vanuit basisschool De Bongerd de straat op om een steentje bij te dragen aan de veiligheid en leefbaarheid van de twee wijken. 

Ze signaleren en melden aan verantwoordelijke instanties wat er beter zou kunnen in de openbare ruimte. Bewoners kunnen daarbij helpen. Wees zo vrij de surveillanten aan te spreken, wanneer u dingen ziet die u zorgen baren. Er is een luisterend oor en er wordt altijd notitie van gemaakt.

Advertenties uit de krant