Piet Louter van Fonobori en SIR-voorzitter Piet de Vries droegen de naaimachines over aan  Shafiqa Habib en Magda van der Plas.
Piet Louter van Fonobori en SIR-voorzitter Piet de Vries droegen de naaimachines over aan Shafiqa Habib en Magda van der Plas.

Vrouwen bij elkaar rond naaimachines door Stichting Multicultureel Ridderkerk

Algemeen

RIDDERKERK - In gebouw Obadja zijn dinsdagmiddag vijf naaimachines overgedragen aan de naai- en breiclub voor vrouwen, die is opgezet door Shafiqa Habib en Magda van der Plas. De Stichting Integratie in Ridderkerk (SIR) faciliteert dit project en maakte het mogelijk dat de vrouwen elkaar wekelijks kunnen ontmoeten in het gebouw aan de Schepenstraat. 

Shafiqa van de Stichting Multicultureel Ridderkerk hoorde van verschillende vrouwen dat ze graag een naaiochtend wilden en kaartte dit bij de SIR aan. Magda van der Plas van de lokale werkgroep Vluchtelingen sloot er graag bij aan. Het resultaat is een wekelijkse ontmoetingsochtend voor vrouwen die van origine komen uit onder meer Afghanistan, Eritrea, Irak, Somalië en Syrië. 

Naaimachines

“Elke week zijn er rond de vijftien. Er zijn vrouwen bij die amper de deur uit komen, maar dit niet willen missen” vertelt Shafiqa. Ze voegt eraan toe dat er al veel meer belangstelling is. “Er zijn vrouwen die op dinsdag hun taallessen hebben en dit graag op een andere dag zouden willen. Dat kan pas als we meer vrijwilligers hebben en het ook op een andere dag mogelijk blijkt.” 

Voor de naaimachines werd door de SIR een aanvraag gedaan bij Fonobori. Dit fonds reageerde positief. “We hadden geen enkele twijfel. Dit is zo’n mooi project” aldus secretaris Piet Louter.

Advertenties uit de krant