Afbeelding

Sintactie van Metronoom voor spelmaterialen

Algemeen

RIDDERKERK - Kinderen en medewerkers van Ontwikkelcentrum de Metronoom in Slikkerveer verkopen zakjes met Sinterklaas snoepgoed om geld op te halen voor verschillende ontwikkelingsmaterialen.

Met de opbrengst van deze actie wil de Metronoom, een onderdeel van zorgorganisatie Pameijer, investeren in verschillende materialen voor kinderen tot 18 jaar met een (meervoudige) beperking of een ontwikkelingsachterstand. Bijvoorbeeld door de aanschaf van ‘eendoostaken’: oefeningen die bestaan uit korte taken om ervoor te zorgen dat kinderen de concentratie vast kunnen houden zoals het sorteren of stapelen van verschillende items. 

Door meerdere korte taken aan te bieden blijven de kinderen geboeid, waardoor zij zich steeds langer kunnen concentreren en zodanig verder ontwikkelen. De zakjes worden niet alleen binnen het netwerk van de kinderen en medewerkers verkocht, de kinderen gaan tijdens hun dagelijkse wandeling ook langs de deuren van de buurtbewoners om zoveel mogelijk te verkopen. Men kan een zakje voor € 3 kopen of twee zakjes voor € 5. Zijn de kinderen niet bij u aan de deur geweest en wilt u toch de actie steunen? Stuur dan een berichtje naar: inge.maters@pameijer.nl.

Advertenties uit de krant