Rien Donkersloot laat zich op 18 december met een nieuw orgel horen
Rien Donkersloot laat zich op 18 december met een nieuw orgel horen

Beiaardier laat orgels in Nieuw-Beijerland klinken via livestream

Algemeen

HOEKSCHE WAARD - Op zaterdag 18 december wordt er vanaf 20.00 uur een livestream verzorgd van twee ‘nieuwe’ orgels in Nieuw-Beijerland, resp. van het Van Dam/Wimmenhoven orgel in de Dorpskerk en van het Gradussen/Adema orgel in De Kandelaar, die resp. in gebruik genomen zijn in september en december 2017.

Op deze manier kunnen de vele orgelliefhebbers, die de afgelopen jaren niet in de gelegenheid zijn geweest om naar de Hoeksche Waard te reizen, kennis maken met deze twee orgels. Het programma wordt verzorgd door de nationaal (en internationaal) bekende organisten Sietze de Vries en Rien Donkersloot. Laatstgenoemde is in Ridderkerk ook bekend als beiaardier. 

De twee musici hebben een mooi orgelprogramma samengesteld. Naast composities uit de orgelliteratuur laten zij ook improvisaties horen op o.a. psalmen en liederen in het teken van Advent, composities en improvisaties die toegesneden zijn op de verschillende klankkarakters van deze orgels. Inloggen voor deze livestream kan via: https://youtu.be/Rd3jSnzH2z0 of https://tinyurl.com/orgelconcertnieuwbeijerland.

Wie niet in de gelegenheid is om op 18 december te luisteren, kan in ieder geval tot de jaarwisseling via genoemde links alsnog luisteren.

Advertenties uit de krant