Geen zomerse temperaturen, maar wel buiten zwemmen!
Geen zomerse temperaturen, maar wel buiten zwemmen!

Winterzwemmen bij De Fakkel

Algemeen

RIDDERKERK - In navolging van meerdere baden in Nederland heeft ook zwembad de Fakkel het buitenbad gevuld met water. Vanaf 8 januari kunnen banenzwemmers en zwemverenigingen gebruik maken van het buitenbad. Het water is verwarmd worden naar zo’n 21 graden. In overleg met de gemeente zijn we op zoek gaan naar de mogelijkheden conform de geldende maatregelen. Doelstelling is om zoveel mogelijk mensen weer in beweging te krijgen in deze lastige tijd. Bewegen is niet alleen fijn maar draagt ook bij aan de gezondheid en daarmee aan de weerbaarheid van mensen” zegt zwembadmanager Ad Fransen.

Het is idee voor het winterzwemmen bij De Fakkel is ontstaan in de weken voor de kerstvakantie. Omdat het buitenbad nog gevuld was met water, en de circulatie van het zwembad nog aanstond vanwege het zoeken naar een kleine lekkage was het een kwestie van alleen maar “even” de verwarming aan te zetten. Omdat er vanwege de lockdown niet gezwommen mag worden in het recreatiebad is er ook wat water over gepomp. Het op een redelijke temperatuur krijgen was dus zo gebeurd.
Het water wordt verwarmd tot een temperatuur van 21 graden Celsius, maar kan met name bij nachtvorst ‘s ochtends net onder die temperatuur liggen. De kleedkamer binnen mogen gebruikt worden. Buiten staat er ook een tent waar handdoeken en badjassen opgehangen kunnen worden. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van een abonnement of badenkaart. Wanneer het binnenzwembad weer open gaat zal de geldigheid van de huidige kaarten verlengd worden. Het tonen van een geldig CTB bewijs met legitimatie is verplicht gesteld voor alle gasten vanaf 18 jaar. Het is toegestaan om gebruik te maken van de kleedkamers. Daarbij is het dragen van een mondkapje binnen verplicht voor personen vanaf 13 jaar. Buiten uiteraard niet.
De zwemuren in het buitenbad zijn doordeweeks van 07.00 - 14.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 09:00 uur en op zondag van 8.00 - 10.00 uur. Bij voldoende animo zal het zwembad de tijden verruimen. Een uur winterzwemmen kost € 5,50. Reserveren van een tijdslot en betalen kan alleen via de webshop op: www.de-fakkel.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant