De cheque van het Snuffelpand is deze maand voor Afghanistan
De cheque van het Snuffelpand is deze maand voor Afghanistan

Cheque voor Afghanistan

Algemeen

RIDDERKERK - Uit de opbrengst van het Snuffelpand is 2000 euro geschonken aan “Hart voor Afghanistan”, een burgerinitiatief waarvan de opbrengsten ten goede komen aan UNICEF die zorgt dat ondervoede kinderen de hulp krijgen die ze nodig hebben. 

Momenteel dreigt voor miljoenen Afghanen een catastrofale hongersnood. Sinds de internationale gemeenschap is vertrokken uit Afghanistan, zijn alleen hulporganisaties als UNICEF nog ter plaatse om te helpen. En die hulp is hard nodig. Voor kinderen is Afghanistan het gevaarlijkste land ter wereld om op te groeien. Bij een hongersnood zijn kinderen extra kwetsbaar. Voor de helft van de kinderen onder de 5 jaar dreigt ondervoeding.  Ouders zien zich soms gedwongen het ondenkbare doen om hun gezin in leven te houden: hun kinderen verkopen of hun dochters uithuwelijken aan veel oudere partners. Jonge jongens worden soms alleen op reis gestuurd in een levensgevaarlijke poging om Europa te bereiken of ze worden gerekruteerd als kindsoldaat. 

Verkoop en inleveren
Ook de komende maand is het Snuffelpand bij het Dillenburgplein elke woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur open voor verkoop. Bij de Meubelshowroom aan de P.C. Hoofstraat (tegenover de Dierenkliniek) is men alle woensdagen en de eerste zaterdag van de maand welkom. Er mag een beperkt aantal klanten per keer binnen i.v.m. de 1,5 meter afstand. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden.

Advertenties uit de krant