Programmeur Nico Bravenboer met het nieuwe Bluezy affiche
Programmeur Nico Bravenboer met het nieuwe Bluezy affiche

Voorverkoop voor bluesfestival

Algemeen

RIDDERKERK - De zeventiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk had oorspronkelijk twee jaar geleden plaats kunnen vinden, maar corona gooide roet in het eten. Het festival staat nu op de kalender voor zaterdag 30 april in recreatiecentrum De Fakkel.

Van de line-up van twee jaar geleden is alleen de openingsact Bill & The Burners uit België is dezelfde gebleven. Als tweede op het podium komt de Nederlandse band DBF, nieuwe formatie rondom Dave Chavez (Dave Chavez band), Bart Kamp (Blind B’ & the Visionairs) op bas en Frank Duindam (Sugar Boy & Sinners) op drums. Het derde slot is voor de Twelve Bar Blues Band (12BBB) dat de inspiratie voor de eigen nummers haalt uit de Chicagoblues. Daarna volgen The Original Strikes met rauwe blues, waarbij zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete zijn naam zeker eer aan doet. Grote verwachtingen zijn er ook van AJ Plug, een van de beste blueszangeressen van ons land van dit moment. De finale komt voor rekening van de Britse bluesgitarist/zanger Matt Schofield, die wordt begeleid door de Nederlandse band King Of The World. 

Kaarten kosten in de voorverkoop € 25,- en op de dag zelf aan de zaal € 30,-. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij Sportcafé de Fakkel aan de Sportlaan 8-10, Radio Ridderkerk aan de Jonkheer de Sav. Jhr. Lohmanstraat 1, Primera Sandy, Ridderhof 29A en Boek- en Kantoorboekhandel D.P. Sanders aan de Amerstraat 12, Ook zijn de kaarten verkrijgbaar via: www.bluezybluesfestival.nl.

Advertenties uit de krant