Met de internationale gasten op de Euromast
Met de internationale gasten op de Euromast

Uitwisselingsproject van Farelcollege

Algemeen

RIDDERKERK - Vorige week had het Farelcollege 20 leerlingen en acht docenten uit vier verschillende landen op bezoek. De bezoekers kwamen uit Portugal, Polen, Spanje en Italië. Zij kwamen hier in het kader van een Erasmus+ project; dit is een samenwerkingsverband tussen het Farelcollege en scholen uit genoemde landen, met als thema: Opening Students’ and Teachers’ Minds to the Digital World. 

De insteek van deze uitwisseling is zowel educatief als cultureel, alsmede de uitwisseling van “good practices” op het gebied van digitaal onderwijs. Tevens hebben leerlingen deze week actief samengewerkt aan het maken van een digitaal product waarbij ze informatie hebben ingewonnen om antwoord te kunnen geven op de vraag: “What is the European identity?”. Een vraag die nu meer dan ooit relevant lijkt te zijn. Naast intensief aan het werk te zijn geweest, heeft de groep ook ontspannende activiteiten ondernomen, zoals het proeven van oerhollandse stamppotten, een bezoek aan de Euromast, een fietstour door Rotterdam (zonder 1x te vallen!), een rondvaart door de Rotterdamse wateren en een bezoek aan de molens van Kinderdijk. De uitwisselingsstudenten verbleven in gezinnen van de leerlingen van Farel, om zo helemaal ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur. Voor de gasten was het een onvergetelijke week, waarin ze zelfs alle typisch Nederlandse weertypes hebben kunnen ervaren. Van een prachtige, bijna zomerse start van de week, tot regen en zelfs sneeuw op de allerlaatste dag aan toe!
Vanuit het Farelcollege hebben verschillende groepjes leerlingen van het atheneum eerder al Spanje, Polen en recentelijk ook Portugal bezocht.

Advertenties uit de krant