Felicitaties voor het echtpaar Lagendijk-Sparreboom
Felicitaties voor het echtpaar Lagendijk-Sparreboom

Zestigjarig trouwboekje

Algemeen

Vorige week bracht burgemeester Attema een verlaat felicitatiebezoek aan het echtpaar Lagendijk-Sparreboom. Zij stapten op 24 oktober 1961 samen naar het gemeentehuis van Ridderkerk, maar zestig jaar later gooide corona roet in het eten voor de viering van de diamanten bruiloft. Nu huisbezoeken weer mogelijk zijn ging de burgemeester graag in op de nog openstaande uitnodiging. Ze verraste het paar met een kopie van de huwelijksakte uit het gemeentearchief.

Op hun trouwdag kreeg het paar de sleutel van hun eerste woning aan de Benedenrijweg. Ze woonden daarna vele jaren aan de Nicolaas Beetslaan. De sloop van de flats daar bracht ze bijna twintig jaar geleden naar het Prunusplantsoen.
De heer Lagendijk verdiende de eerste jaren de kost als leerling-slager bij de winkel van slagerij De Koning in Slikkerveer en was daarna chauffeur voor de Rijsoordse slagerij. Twaalf jaar in dienst van Bakker Rubber volgden, waarna hij weer op de weg was als bezorger van het drukwerk van drukkerij Van Meurs. Mevrouw Lagendijk ontpopte zich op het creatieve vlak. Ze begon met (portret)tekenen en volgde een cursus korte verhalen schrijven.
Dat laatste heeft twee jaar geleden haar eerste boekje opgeleverd. Haar man en dochters drongen erop aan om haar stukjes een te bundelen. Op haar 75ste debuteerde ze met “Omzien met dankbaarheid”, een bundel met korte verhalen en anekdotes, die in eigen beheer is uitgegeven.

Advertenties uit de krant