De Verjaardagstas
De Verjaardagstas

Speelgoed voor kinderen van de Voedselbank

Algemeen

Deze week mochten kinderen tot en met twaalf jaar van de Voedselbank speelgoed uitzoeken bij de Speelgoedbank. 

Bij de Speelgoedbank stonden tafels vol met speelgoed, van racebanen tot poppen en van lego en duplo tot aan beren en brandweerwagens. De kinderen waren blij met het nieuwe speelgoed.

De vrijwilligers van de Speelgoedbank zagen wat kinderen in verschillende leeftijden graag zien en passen die kennis weer toe bij het maken van De Verjaardagstas. De vrijwilligsters merkten op dat vooral speelgoed voor grote kinderen wat schaars is en vragen daarvoor hulp. 

Wie speelgoed heeft voor jonge tieners kan dit doneren zodat de medewerkers het in de Verjaardagstas kunnen stoppen. Het liefst hebben de kinderen van deze leeftijd voetballen, buitenspeelgoed, kaartspellen, kleurboeken, viltstiften, etuis, deodorant, handcréme, lipgloss, make-up, nagellak, enzovoort. 

“Spelen is belangrijk voor alle kinderen. Hun stralende gezichten motiveren ons om elke week mooie Verjaardagstassen te maken. En om ons nu in te zetten voor de VoorjaarsVakantie actie”, stelt coördinator Anja de Geus. “Het zou ontzettend fijn zijn als mensen, kerken, sportverenigingen of bedrijven leuke spullen voor de grote meiden en jongens en spullen voor de middelbare zoals een rugzak zouden willen doneren.”

De Speelgoedbank is een project van de Stichting Beter voor Elkaar. Men kan nieuw en goed compleet tweedehands speelgoed inleveren bij de Kledingbank Dr Colijnstraat 40 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 15 uur. Meer informatie via 06 - 44382705. 


Advertenties uit de krant