Bas Mulder in actie tegen Be ready. (foto: Roelie 't Jong)
Bas Mulder in actie tegen Be ready. (foto: Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer goed op dreef tegen Be Ready

Algemeen

Op zondag 8 mei 2022 speelde Slikkerveer thuis op het eigen sportpark het Reijerpark tegen het Brabantse Be Ready uit Hank.

Meteen al in de openingsfase gaf Slikkerveer aanvallend vol gas en kreeg het meteen een scala kansen. Een eerste schot van Bas Mulder in de eerste minuut ging nog net naast. In de vijfde minuut was het wel raak. In een fraaie aanval over de linkerflank stoomde Ronald Capelle op tot aan de achterlijn. Zijn voorzet bij de tweede paal was op maat en Bas Mulder tikte eenvoudig de 1-0 binnen. Een minuut later had Bas Mulder de voorsprong al kunnen verdubbelen, maar keeper Burg wist de bal nog te keren. In de tiende minuut brak Chevillio Halden door in de zestien. Hij werd onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter Ruijl, die vandaag de kaarten op zak hield, wees gedecideerd naar de penaltystip. Dit buitenkansje werd goed benut door Bas Mulder: 2-0.

In de dertiende minuut denderde Slikkerveer weer door in de zestien van Be Ready. Robert Kosten maakte een combinatie met Cerezo Fung-A-Wing om daarna de bal weer in te leveren bij Bas Mulder, die bij de tweede paal zijn hattrick afrondde: 3-0. Pas in de 19e minuut was er een eerste schot vanaf 30 meter op het doel van Stefan Bode, maar die had daar geen moeite mee, want de bal ging over het doel. In de 25-ste minuut combineerde Slikkerveer weer lustig door de defensie van de bezoekers. Robert Kosten bereikte Bas Mulder, die op zijn beurt de bal in de voeten van Chevillio Halden plaatste. Oog in oog met doelman Burg werd de inzet van Halden gered door de doelman. Daarna volgde een vervelende blessure voor Bas Mulder, die met een dikke enkel moest uitvallen. In de 26-ste minuut kopte Cerezo Fung-A-Wing een corner van Chevillio Halden tegen de lat. Tien minuten voor de rust moest Stefan Bode voor eerst in de wedstrijd een echte redding verrichten, maar dat deed hij prima. De laatste kans in de eerste helft was voor Denno Stoffels, maar zijn schot ging naast.

In de tweede helft kwam Slikkerveer slap de kleedkamer uit. Het leek of het mooie zonnige weer effect had op de snelheid van het spel. Binnen drie minuten lag de eerste tegentreffer al in de touwen. Een verre pass van achteruit werd door Safi Esmati over Stefan Bode heen binnen gewerkt: 3-1. Daarna golfde het spel meer gelijkwaardig op en neer en kregen beide teams kansen. Stefan Bode keerde knap een kopbal voor de lijn. Slikkerveer had ook legio kansen om de 4-1 aan te tekenen. Chevillio Halden zag een aantal inzetten van hem gestopt door keeper Burg. Boy van Reede kopte ruim over en Sem Seifi zag zijn treffer vanwege buitenspel afgekeurd. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Slikkerveer zelfs drie kansen binnen een minuut, maar telkens was er wel een doelman of verdediger, die redding bracht. In de laatste minuut van de wedstrijd was het aan de andere kant van veld toch nog ineens raak. Een lange bal over de verdediging van Slikkerveer heen bereikte Bart Dirven, die de bal op de borst meenam en langs de uitkomende Stefan Bode binnen schoot: 3-2. Be Ready leek zich nog te gaan oprichten om een gelijkspel af te dwingen, maar de enige kans die er nog kwam was voor Slikkerveer. Chevillio Halden ging solo richting keeper Burg, maar kon hem niet verschalken.

Zodoende bleef het 3-2 voor Slikkerveer en blijft het goed meedoen op de ranglijst voor de derde plaats en staat het virtueel eerste in de laatste periode.

Komende donderdag 12 mei speelt Slikkerveer om 20.30 uur uit bij sv Charlois aan de Rotterdamse Oldegaarde. De zondag erop volgt een uitwedstrijd in Dordrecht bij GSC/ODS.