Afbeelding

Stekjes ruilen

Algemeen

INGEZONDEN

Mijn naam is Monique, van Moontjes ruilkast. Deze ruilkast ben ik vorig jaar begonnen nadat ik via Facebook de pagina van stekjesroute had ontdekt. Stekjesroute is in september 2020 begonnen in Tilburg met een aantal kasten, inmiddels is dit uitgegroeid tot zo’n 850 kasten in Nederland en België en ruim 11.000 leden. Via een link op Facebook of Instagram kan men Googlemaps openen, om daar de locatie van de deelnemende kasten te zien.
Zelf ben ik altijd al gek geweest van planten en vind het leuk uit te proberen of ik iets kan stekken of vermeerderen. Stekjes weggeven of ruilen deed ik de laatste jaren steeds meer en zo is dus de ruilkast ontstaan. Dit weekend 14 en 15 mei van 11 tot 16 uur is de start van het seizoen en heeft stekjesroute open dagen georganiseerd.

Het werkt zo: Men neemt zelf eigen stekjes mee en ruilt deze voor iets ongeveer gelijkwaardigs. Dit mogen kamer-, tuin-, of moestuinplanten zijn. Ook zaden zijn welkom. Als je niets te ruilen hebt is het ook mogelijk een kleine bijdrage te geven.
Na dit weekend staat de kast met mooi weer gevuld open. Bij slecht weer en na de zomer alleen op afspraak. Adres: Steur 73 Ridderkerk - Drievliet.

Advertenties uit de krant