Felicitaties voor het echtpaar Blom
Felicitaties voor het echtpaar Blom

Zestig jaar getrouwd

Algemeen

RIDDERKERK - Precies zestig jaar na hun huwelijksdag bracht burgemeester Anny Attema een felicitatiebezoek aan het echtpaar Blom-Seinen. Hun jawoorden klonken op 23 juni 1962 in Hoogeveen, de plaats waar bruid en bruidegom elkaar leerden kennen en ook de geboorteplaats van Jantina Seinen. Het paar woonden twee jaar in Hoogeveen en verhuisde daarna naar Papendrecht.

De in Papendrecht geboren en getogen Willem (Cornelis) Blom koos op zijn zestiende al voor de binnenvaart. Hij was destijds de jongste kapitein met een Rijnpatent. Na het huwelijk kwam ook zijn vrouw aan boord. Het echtpaar voer onder Zwitserse vlag en kon daar ook een huis krijgen. Het zou betekenen dat hun kinderen daar ook naar school moesten en dat wilden ze niet. Ze besloten aan wal te gaan om de drie dochters een gewone schooltijd te bieden.
De heer Blom koos voor een nieuwe carrière bij de spoorwegen. Hij werd machinist bij de NS met als standplaats Rotterdam, waar ze ook moesten gaan wonen. Met veel studie thuis (op hbo-niveau) werkte de machinist zich op tot regiomanager buitendienst. In Rotterdam-IJsselmonde woonden ze in Zomerland dicht bij de rivier. Bijna 25 jaar geleden maakten ze de keus voor echt zich op het water. Ze kochten een appartement aan de Werfkade in Bolnes, waar ze elke dag de schepen aan zich voorbij zien gaan.

Advertenties uit de krant