Thom Nugteren toont zijn reboundkracht

Winnend KCR houdt titel in zicht

Algemeen

RIDDERKERK - Met nog twee wedstrijden te gaan blijft KCR op koers liggen richting het kampioenschap. Ook na het afgelopen weekend bedraagt de voorsprong op naaste concurrent Synergo nog altijd twee punten.

Maar net als in de wedstrijd tegen Synergo van enkele weken geleden moesten de spelers van KCR het beste uit zichzelf halen om zich te ontdoen van streekgenoot D.V.S ‘69. Coach Terry Herreigers, die als interim-coach bezig is met een heel goed reeks, zag zijn ploeg weliswaar op een 2-0 voorsprong komen (Demi Nugteren was voor de vierde maal op rij goed voor de openingstreffer), maar daarna trokken de gasten de wedstrijd naar zich toe. Na 4-4 liep DVS in één keer uit naar 4-8 en vervolgens naar 6-10. Vlak voor de rust wist Mark van der Schelling met twee treffers KCR weer terug in de wedstrijd te brengen. Met een 8-11 stand ging de rust in.
Na de rust een ijzersterke fase van KCR. In de eerste tien minuten vielen vlot vijf doelpunten voor de thuisploeg te noteren tegenover slecht één doelpunt van de formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht: 14-12. Aanvoerder Remon de Vos meldde na afloop dat in de rust al snel de conclusie was getrokken dat het spel in de eerste helft niet scherp genoeg was geweest om tot een goed eindresultaat te komen. Dat dit besef bij de gehele ploeg was geland bewees dus de openingsfase van het tweede bedrijf. Daarna bleef het tot de slotminuut spannend, heel spannend. Telkens kwam DVS terug tot op één doelpunt verschil, maar telkens was daar op tijd de reactie van KCR. Grote man aan de kant van de thuisploeg in de tweede helft was ongetwijfeld Floris-Jan Bode, die na de rust vijf treffers verzorgde. Zijn vijfde doelpunt viel in de laatste minuut en was goed voor de uiteindelijke 19-17 winst. Ook Sabine Vlasblom en mark van der schelling waren zaterdag goed voor vijf doelpunten.
Na het vrije Pinksterweekend wacht het uitduel bij Telstar. Bij winst van KCR en puntverlies van Synergo kan dan al de titel binnen worden gehaald. De verwachting is echter dat dit een week later zal gebeuren in het laatste thuisduel.